Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'den yerel seçim ve ittifak açıklaması

AK Parti MYK Toplantısı sonrası sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2018 18:53

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerin de masaya yatırıldığı MYK toplantısının ardından açıklamalar yaptı.



'EN BÜYÜK GÜÇ MİLLETİMİZİN VERDİĞİ GÜÇTÜR'



İçinde bulunduğumuz süreci aşabileceğimizi vatandaşımız net bir şekilde görmektedir. Desteğini sürdürmektedir. Hükümetimizin tedbirlerinin uygulanması ile varacağımız sonucun vatandaşımıza yansıyacağını göreceğiz. En büyük güç vatandaşımızın verdiği destektir.Kapsamlı bir şekilde konuştuk.

Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna çok önem veriyoruz. Yeni dönemin ilk kampı olacak. Çok önemli bir platform

İTTİFAK AÇIKLAMASI



Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir, toplumsal taleplere duyarlı olmaktır. Bu çerçevede bir değerlendirme yapıldı. Her seçimin başka değerlendirmesi oluyor. Sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanımızın arasındaki görüşmeler son derece olumlu. Bu günlerde yeni bir görüşme her an olabilir. İttifakın sürdüğünü açık ve net vurguluyoruz. Yerel seçimlerle ilgili nasıl bir mekanizmaya dönüşecek herhangi bir karar yoktur.



AF AÇIKLAMASI



Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Kırgızistan dönüşü açıklama yaptı. Yeni bir değerlendirmemiz yok, pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemimize almadık



'HATA MIYDI, BİLİNÇLİ MİYDİ, BİLMİYORUZ'



Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerindendi. Canlı yayın hata mıydı, blinçli miydi, bilmiyoruz. Oradaki açıklamalardan gördük. Herkes şunu gördü, baştan beri Suriye politikasını eleştirenler masada insanı hassasiyetten yana tavır koyan Cumhurbaşkanı'mız ve Türkiye olmuştur. Bu zirveden sonra Anamuhalefet partisinden Esad ile görüşün gibi bir yaklaşım geliyor.  Rejimin saldırılarını hepimiz gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yutmak istiyor. Argüman yine devreye girdi. Meşru muhaliflerle, terörislerin karıştırılması. Terörle mücadele taşımadığını, muhaliflerin oradan uzaklaştırılması, PYD'nin veya Rejimin oraya yerleştirilmesinin planlandığını görüyoruz. Meşru muhalefeti yok etmeye çalışan bu anlayışa karşı tutum sergilediğimizi belirtmek isterim. Canlı yayınlanması iyi olmuştur, herkes ne olduğunu görmüştür.



KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP!



Sık sık tekrarladığı bir şey var. 20 Temmuz'a darbe diyor. OHAL, bütün hukuk sözleşmelerinde meşrudur. FETÖ ile mücadelede bu tedbire ihtiyaç vardı. Bugün de bazı tablolar ortaya çıktı. Meşru bir mekanizmaya başvurulmuştur. Bununla ilgili bir akademik çalışma olabilir, bence bir kazanım olur. FETÖ'nün darbesini sulandırmak için 'kontrollü darbe' sözlerini söylüyorlar. Biz bu davranışlara alışkınız. 'Kontrollü darbe' söyleminin taşıyıcısı CHP'dir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından etkili bir şekilde FETÖ ile nasıl mücadele edileceği konusunda bir sözü kimse duymamıştır. FETÖ ile meşru hükümeti aynı zeminde görüyorsa, 20 Temmuz'a darbe diyorsa, biz bunu Yassı Ada zihniyeti olarak görüyoruz. Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti ile Kuvayı Milliye zihniyeti ile hiç bağlantısı olmadı. Çelik, dolar baronları diyor, dava açın ispatlarım diyor. Dava açacağız. Görelim bakalım. CHP tabanı, Kılıçdaroğlu'ndan daha iyisine layık.


Yorumlar