Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'den Yeni Zelanda saldırısına sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeni Zelanda'da 49 kişinin öldüğü cami baskınlarıyla ilgili sert bir açıklama yayımladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıların İslam düşmanı söylemler kullanan siyasilerin oluşturduğu atmosferin sonucu olduğunun altını çizen Çelik, "İslam düşmanlığı sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için tehdittir. Bu canice...

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 12:00

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeni Zelanda'da 49 kişinin öldüğü cami baskınlarıyla ilgili sert bir açıklama yayımladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıların İslam düşmanı söylemler kullanan siyasilerin oluşturduğu atmosferin sonucu olduğunun altını çizen Çelik, "İslam düşmanlığı sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için tehdittir. Bu canice saldırılara tüm dünya beraber tepki vermelidir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in saldırıya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:

"Yeni Zelanda Christchurch’te camilere yapılan ırkçı ve İslam düşmanı saldırılarda onlarca kişi katledildi. Bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz, ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu saldırlar İslam düşmanı söylemler kullanan siyasilerin oluşturduğu atmosferin sonucudur. Canilerin yayınladığı bildiri açıkça İslam düşmanlarının kullandığı tüm argümanları biraraya toplamış.

İslam düşmanlığını yayanlar bunun bir din ve coğrafyayla sınırlı sonuçları olmayacağını göremiyorlar. Tüm insanlık, tüm dinler ve ülkeler için tehdit üretiyorlar. Camilere düşmanlık üretenler, kiliseleri ve havraları da tehdit ediyorlar.

Nefret ideolojisi tüm insanlığı hedef alır. İslam düşmanlığı sadece müslümanlar için değil tüm insanlık için tehdittir. Bu canice saldırılara tüm dünya beraber tepki vermeli ve karşı koymalıdır. İslam düşmanlığı, insanlık adına mahkum edilmelidir.

İslam düşmanlığını açıkça mahkum etmek yerine, daha önce örneklerini gördüğümüz gibi olayı bireyselleştirmek yoluyla, katliamları canilerin kişisel eylemi gibi sunmak ya da canilerin karakter özelliklerine indirgemek nefret ideolojisini beslemek olur.

İnsanlık adına, İslam düşmanlığını mahkum etmek herkesin görevidir. Özellikle Batılı dostlarımızın İslam düşmanlığını yüksek sesle mahkum etmesi gerekir."




Yorumlar