Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'den flaş Ankara ve İstanbul kararı! Tüm ilçelerinde...

AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı. Edinilen bilgiye göre, AK Parti, bugün saat 15:00'e kadar İstanbul'un 39 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edecek. AK Parti, Ankara'da sonuçlara itiraz edileceğini açıklamıştı.

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2019 11:21

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına, sonuçlar için itiraz etme süresinin bulunduğunu açıklamasının ardından AK Parti harekete geçti. AK Parti, İstanbul'un 39 ilçesinin tamamında 31 Mart seçimlerinde kullanılan oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı iddiası ile sonuçlara itiraz edeceğini açıkladı. Öte yandan, AK Parti'nin Ankara'da da itiraza hazırlandığı öğrenildi.

YSK BAŞKANI GÜVEN'DEN AÇIKLAMA



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, YSK binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin sona erdiğini ve geçici sonuçların siyasi partilerle paylaşıldığını belirtti. Dünden itibaren de itiraz sürecinin başladığını ve bu sürecin devam ettiğini aktaran Güven, ilçe ve il seçim kurullarının itiraz olması durumunda kararlarını vereceğini vurguladı.

Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin olduğunu hatırlatan Güven, "İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında bir günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içerisinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içerisinde de isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek." diye konuştu.


Etiketler seçim itirazları
Yorumlar