Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'den Abdullah Gül yanıtı

AK Parti kongresinin Haziran’da yapılacak olmasının erken seçim işareti olarak değerlendirildiğinin sorulması üzerine Yazıcı, “Siyasetin efsanesine dönüştü bu soru. Çok soruluyor ama niye soruluyor onu anlamakta zorlanıyorum. Türkiye gibi bir ülkede seçimler niye erken yapılsın. Biz 15-16 yıldır Türkiye’yi yönetiyoruz ve iktidara geldiğimiz günden bu yana seçimlerin hep zamanında yapılması konusunda büyük bir özen içerisindeyiz. Kararlı bir duruşumuz var. Seçimlerin zamanında yapılması önemlidir. Seçimin öne alınmasını gerektirecek hiçbir sebep gözükmüyor

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2018 22:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Abdullah Gül’ün isminin çok gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine "Hiçbir bilgim yok. Siyaseten birikimli, deneyimli bir arkadaşımız. Onun bu ülkenin çıkarlarıyla, geleceğiyle ilgili konularda büyük hassasiyet içerisinde olduğunu düşünüyorum. Tavrını, duruşunu ona göre belirleyecektir kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu.

“Her iki partinin tabanlarında da bu ittifak birlikteliğinin bir heyecan oluşturduğunu biz de gözlemliyoruz”



AK Parti-MHP ittifakının tabanda coşkuyla karşılandığı belirtilerek, “Sizin aldığınız geri dönüşler nasıl?” sorusu üzerine Yazıcı, 2017 yılının Türkiye’de siyasi anlamda ve hukuksal anlamda en büyük reform hareketinin anayasa değişikliği olduğunu anlatarak, “2017 yılında gerçekleştirilen 18 maddelik değişiklik bir sistem hükümet modelini değiştiriyor. Bir hükümet modelini anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanı hükümet sistemine dönüştürülüyor. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için en az 50+1 oy almak zorunlu. Bu sistem aynı zamanda Türkiye toplumunda sosyolojik açıdan tabanları birbirine yakın geçişkenlik çok kolay olan siyasi partileri de regüle ediyor. Regülasyon sağlıyor. Her iki partinin tabanlarında da bu ittifak birlikteliğinin bir heyecan oluşturduğunu biz de gözlemliyoruz. Bizim kongrelerimize onların temsilcileri katılıyor, esnaf ziyareti yaparken karşılaşıyoruz vatandaşlar bu ittifakı önemsediklerini Türkiye açısından hayırlı sonuçlara vesile olacağını beyan ediyorlar. Bundan de memnuniyet duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar