Anasayfa /  Politika /  Ak parti

AK Parti'de sürpriz gelişme! İstanbul, Ankara ve İzmir adayları...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Cumartesi günü İstanbul'da yapması beklenen İstanbul, Ankara ve İzmir illerinin belediye başkan adayı açıklamasının önümüzdeki haftaya kalabileceği öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2018 00:05

İSTANBUL Haliç Kongre Merkezinde AK Parti’nin 50 ilin belediye başkan adaylarının açıklanmasına dair toplantısında değişiklik bekleniyor.

Toplantının en önemli başlığı İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarının kimler olacağıydı. Ancak partide yaşanan son dakika gelişmeleriyle bu üç büyük ilin başkan adayı isimlerinin açıklanmasının önümüzdeki hafta salı günü AK Parti Grup Toplantısına kalabileceği öne sürüldü.

Bununla birlikte Afyon, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Sakarya ve Trabzon illerinin de adaylarının aynı toplantıya kaldığı belirtiliyor. Bu illerin başkan adaylarının kim olduğunun önceden konuşulmasına rağmen ortaya çıkan bazı pürüzler nedeniyle açıklamanın ertelendiği ifade edildi.

İLÇE HAZIRLIĞI YÜZÜNDEN AÇIKLAMA SALIYA KALDI

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için düşündüğü TBMM Başkanı Binali Yıldırım’la iki saatlik görüşmesinin ardından bir de telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusunda sıkıntı olmadığı, ilçe belediye başkan adayları konusunda yapılacak çalışma nedeniyle açıklamanın önümüzdeki haftaya kaldığı öğrenildi. (Nuray Babacan - Hürriyet)


Yorumlar