Anasayfa /  Politika /  Ak parti

4 ilçede sayım bitti! AK Parti'den önemli açıklama

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sona ermesinden sonra partilerin önce ilçe seçim kurullarına, ardından da il seçim kurullarına yaptıkları itirazlar ivedilikle değerlendiriliyor. İstanbul'da AK Parti'nin itirazı üzerine 19 ilçede başlayan oy sayımı 4 ilçede tamamlandı.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2019 11:58

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sona ermesinden sonra partilerin önce ilçe seçim kurullarına, ardından da il seçim kurullarına yaptıkları itirazlar ivedilikle değerlendiriliyor. İstanbul'da AK Parti'nin itirazı üzerine 19 ilçede başlayan oy sayımı 4 ilçede tamamlandı. Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa, Ümraniye, Çatalca, Silivri ve Kartal'dan gelecek sonuçlar bekleniyor.

İstanbul’un 19 ilçesinde sayım kararı alındı. 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede ise bütün oyların tekrar sayılmasına karar verildi.  Başakşehir, Fatih, Sarıyer ve Esenyurt'ta  sayım işlemi tamamlandı

Beykoz'da 550 sandıktaki 5 bin 733 geçersiz oy incelendi ve bazı geçersiz oylar sayıldı. Fatih’te ise 838 sandıktaki 7 bin 618 geçersiz oyun incelenmesi tamamlandı.

4 ilçede tüm oylar sayıldı

Çatalca, Silivri, Kartal ve Maltepe'de 1. Seçim Bölgesinde de tüm oylar yeniden sayılıyor.

Sonuçlar için ilçelerde ıslak imzalı tutanaklar bekleniyor.

İstanbul'da resmi sonuç ne zaman açıklanacak?

31 Mart seçimlerini kazanan adayların 13 Nisan’da YSK tarafından açıklanması bekleniyor.

AK Parti: Binali Yıldırım öne geçmek üzere

İstanbul'da maddi hatalarla ilgili düzeltmeler ve geçersiz oyların yeniden sayılması sürerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan önemli bir açıklama geldi. Dağ, makasın daraldığını, Binali Yıldırım'ın artıya geçmesine çok az kaldığını duyurdu.


Yorumlar