Anasayfa /  Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten milyonlarca çalışana zam sinyali!

Milyonlarca çalışan Temmuz ayındaki asgari ücrete gelecek zammı bekliyor. Bilindiği üzere milyonlarca çalışanın emeğinin karşılığı enflasyon karşısında erimiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine Toplantısı'nın ardından çalışanları enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini söylemişti. Bugün asgari ücrete zam sorusu AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e de yöneltildi.

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2022 19:44

Aralık ayında 2022 yılı asgari ücret tutarı, brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Sorusu yanıtını arıyor. Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Diğer bir duyuru da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine Toplantısı'nın ardından zam sinyali verdi. Bugün MYK devam ederken açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e de asgari ücrete zam sorusu yöneltildi.

VEDAT BİLGİN'DEN MAAŞ ARTIŞI AÇIKLAMASI

Isparta'da kamu çalışmaları ve işçiler iftar programında buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında işçi, memur ve emeklilere yönelik artış düzenlemelerin müjdesini verdi.

Enflasyon farkını içeren artışın bir benzerinin yapılacağını belirten Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, "Burada bu gün Isparta’mız da bir diğer haberi daha vermek istiyorum.

Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ'DEN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücretle ilgili son dakika çaıklama geldi. Yılmaz, konuyla ilgili "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" dedi.

YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR"

AK Parti MYK devam ederken gündeme dair açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e de temmuz ayında asgari ücrete zam sorusu yöneltildi. Çelik şu açıklamayı yaptı:

Asgari ücret dar gelirli vatandaşlarımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.

Yorumlar