Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Ak Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım’a 'Kürdistan' cezası verilecek mi?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesiyle iktidar partisi temsilcilerinin son günlerde sıkça dile getirdiği “Kürdistan” söylemini sordu.

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2019 20:42

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un cevaplaması üzere ayrı ayrı soru önergeleri verdi.

Öztürk, AKP'nin yenik İBB Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır gezisinde dile getirdiği 'Kürdistan' ifadeleriyle ilgili geçmişten örnekler vererek ne gibi yaptırımlar uygulanacağını sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmalardan ilgili kısımları yazılı soru önergesinde kullanan İYİ Partili Öztürk, “Bu sözde 'Kürdistan' kelimesini Meclis çatısı altında kullanıldığı için ceza alanlar var, Binali Bey’e de ceza verilecek mi” diye sordu.

Öte yandan Yasin Öztürk TBMM’ye sunduğu soru önergesinde 'Kürdistan' ifadesini kullanan CHP, İYİ Parti ya da SP’li milletvekili olan belediye başkan adayı olsaydı kendilerine 'terörist' yakıştırması yapılacak mıydı? Ya da Sayın Binali Yıldırım örneğinde olduğu gibi sessiz mi kalınacaktı” ifadelerini kullandı.


Yorumlar