Anasayfa /  Popüler

Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti? Oyna Kazan kopya sorusu

Oyna Kazan'da 13 Nisan kopya sorusu yayınlandı. Türk müziğinin süper starı Ajda Pekkan'dan gelen soruda hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti sorusu soruldu. Peki, Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti? İşte merak edilen cevap...

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2019 11:52

Oyna Kazan ipucu sorusu yayınlandı ve 13 Nisan tarihli Oyna Kazan kopya ya da diğer adıyla ipucu sorusunun cevabı belli oldu. İpucu sorusu; Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision'da ülkemizi temsil etmişti?

OYNA KAZAN: AJDA PEKKAN HANGİ ŞARKIYLA EUROVİSİON’DA TÜRKİYEYİ TEMSİL ETMİŞTİ?

1975 ve 1978 yılındaki başarısız sonuçların ardından 1980 yılında ülkemizde basamakları bir bir çıkan Ajda Pekkan teklif yoluyla Eurovision Şarkı Yarışması'na gönderildi.

Dönemin ünlü müzik adamlarından kurulu jüri, sözlerini Şanar Yurdatapan'ın yazdığı, Attila Özdemiroğlu'nun bestelediği Pet'r Oil'ü birinci seçti. O yıllarda dünyada petrol krizi vardı ve şarkı bu krizi esprili bir dille anlatıyordu. Oryantal ritmi ve kıvrak melodisiyle Türkiye'de çok sevildi Pet'r Oil. “Aman petrol, canım petrol…” nakaratı hemen dilimize yerleşti.


Yorumlar