Anasayfa /  Foto Galeri

Ailesiyle yaşayan gençler sosyal konuta başvurabilir mi? İşte cevabı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili akıllarda kalan sorulara yanıt verdi. Ailesiyle yaşayan gençlerin de ayrıca başvuru yapacağını belirten Bakan Kurum, "18 yaşını geçmiş kişiler orada misafir. Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş gençlerimiz evdeki ikamet ve hane halkından sayılmıyor." dedi.

Ailesiyle yaşayan gençler sosyal konuta başvurabilir mi? İşte cevabı - Sayfa 1

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Yüzyılın konut projesinin ilk gününde 705 bin başvuru yapıldığını açıkladı.

Ailesiyle yaşayan gençler sosyal konuta başvurabilir mi? İşte cevabı - Sayfa 2

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde gençler için tahsis edilen 50 bin konuta başvurma yaşı, 18 - 30 yaş olarak belirtildi. Üst sınırın 30 yaş olduğu başvurularda alt sınır ise 18 yaş olacak.

Ailesiyle yaşayan gençler sosyal konuta başvurabilir mi? İşte cevabı - Sayfa 3

AİLELERİYLE OTURAN GENÇLER BAŞVURU YAPABİLİR

"Aileleriyle beraber yaşayan gençlerin, anne babası üzerine tapu olan gençlerin TOKİ'ye başvurabilir mi? sorusu en çok merak edilenler arasındaydı.

Ailesiyle yaşayan gençler sosyal konuta başvurabilir mi? İşte cevabı - Sayfa 4

Bakan Kurum açıklamasında "18 yaşını geçmiş kişiler orada misafir. Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş gençlerimiz evdeki ikamet ve hane halkından sayılmıyor. Ailesiyle oturduğu ya da nüfusa kayıtlı olduğu şehre başvurabilir. Aile geliri değil, gencin geliri önemli." dedi.