Anasayfa /  Ekonomi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı açıkladı; ödemelere zam geldi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı asgari ücrete gelen zamla birlikte yardım ücrtelerine de zam yaptı.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 06 Ağustos 2022 17:14

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı asgari ücrete gelen zamla birlikte yardım ücrtelerine de zam yaptı. Ayın 15’inden itibaren hesaplara 3.340 TL yatırılacağı açıkladındı. Açıklamada E-devlet şifrenizle kontrol etmeniz gerektiği belirtildi.

Devlet özel gereksinimli çocuğu ve yakını olan  vatandaşlara evde bakım maaşı adı altında ödemeler yapıyor. Temmuz ayından itibaren evde bakım maaşı ödemeleri de artırıldı. Ödeme almaya hak kazanan kişiler ayın 15’inden itibaren paralar hesaplara yatırılacak.

Yüzde 30 zam geldi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapıtğı  açıklamanın ardından asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldı. Böylece asgari ücret 5.500 TL'ye yükseldi. Asgari ücrete gelen zamlardan sonra vatandaşa devlet tarafından yapılan yardım ücretlerine de zam geldi. Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı ile birlikte netleşmiş oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ağustos ayından itibaren evde bakım maaşlarının 2.706 TL’den 3.340 TL’ye yükseldiğini açıklatdı. 

Ayın 15'inde hesaplarda 

Bakanlıktan yapılan açıkalmada ayın 15'inden itibaren evde bakım maaşı olarak hak sahiplerinin hesaplarınad 3.340 TL yatırılacağı duyuruldu. 

Yorumlar