Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara ek ödeme müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara ek ödeme müjdesi geldi. Ödemelerin ne zaman başlayacağı ve ne kadar ek ödeme yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2020 21:39

13 mayıs 2020 tarihli Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bazı açıklamalar yaptı. Önemli konulardan bir tanesi sağlık Bakanlığına bağlı aile sağlığı merkezlerinde görevli personellere ek ikramiye ödemesi yapılması gündeme geldi. Bilindiği gibi Sağlık çalışanlarının performans ödemeleri üst tavandan yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda yardımcı hizmetlerde görevli olanlar da bir ödeme yapılmasını istemekteler. Bakan Koca'ya gazeteciler tarafından yöneltilen bir soru üzerine açıklaması şu şekilde oldu.

 3 AYLIK ÖDEME YAPILACAK!

Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlar için yeni bir ek ödeme yapılacak mı? Sağlık Bakanı Fahretin Koca; Daha önce Mart, Nisan ve Mayıs ayında ek ödeme yapılacağını açıklamıştım. Şuan biri çalışma içindeyiz önümüzdeki günlerde netleşmiş olacak denildi. Yakın bir zaman gelecek açıklamanın detaylarını aktaracağız.

Samsun İl sağlık Müdürlüğünde çalışan sağlıkçılar ek ödemelerini hastanede görev yapan temizlik görevlisi, sekreter, güvenlik görevlisi personellerle birlikte paylaşmak istediklerini ifade ederek yönetime başvuru yaptılar. Acil serviste görevli olarak çalışan fatih Atasoy bu yaklaşımın kendilerini çok mutlu ettiğini ekmeğini paylaşan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz dedi. Diğer yandan Üniversite Hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin eködemelerinin henüz yapılmadığı ifade edildi. YÖK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki sürecin tamamlanması bekleniyor.

Diğer bir müjde PTT çalışanlarına 2 Bin Tl ikramiye ödemesi yapılacak.

PTT ÇALIŞANLARAINA 2 BİN TL İKRAMİYE

Dağıtım ve gişe personellerine ve bu alanlarda görev yapan personellere 2 bin Tl ödeme müjdesi PTT Genel Müdürü hakan Gülten'den geldi. Ödemeleri ne zaman yapılacağı şuan da belli değil.

Yorumlar