Anasayfa /  Ekonomi

Aile Bakanlığı iş ilanı 1000 İşçi Personel Alımı Kura Sonuçları sorgu

Aile Bakanlığı iş ilanı 1000 İşçi Personel Alımı Kura Sonuçları sorgu sayfası için tıkla. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından lise ve önlisans mezunu işçi alımı başvuruları tamamlandı. Peki 1000 işçi alımına kura başvuru sonuçları ve kuraları ne zaman yapılacak? 1000 İşçi alımı detayları haberimizde.

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2019 16:33

Aile Bakanlığı iş ilanı 1000 İşçi Personel Alımı Kura Sonuçları sorgu sayfası için tıkla. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından lise ve önlisans mezunu işçi alımı başvuruları tamamlandı. Peki 1000 işçi alımına kura başvuru sonuçları ve kuraları ne zaman yapılacak? 1000 İşçi alımı detayları haberimizde.

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sürekli 1000 işçi alımı başvurularının tamamlanmasının ardından önlisans ve lisans mezunu adayların kura sonuçlarını ve KPSS ile belirlenecek adayların açıklanmasına sıra geldi. Aile Bakanlığı 1000 işçi alımında kuraları 10 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 1000 işçi alımı kura sonuçları ise hemen ardından Bakanlık ve İl Müdürlükleri tarafından ilan edilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu esasları kapsamı ile 09 Ağustos 2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere belirsiz süreli sürekli işçi alımı başvuruları 29 Kasım’da tamamlanmıştı. Önümüzdeki hafta da kuralar çekilerek göreve başlamaya dair detaylar belli olacak.

KPSS KAPSAMINDA ADAY LİSTELERİ NASIL BELİRLENECEK?
Önlisans eğitim düzeyindeki taleplere, KPSS puanıyla başvuran talep şartlarına uygun adaylar arasından, en yüksek KPSS puanından başlanmak üzere açık iş sayının 4 (Dört) katı kadar aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

KURA KAPSAMINDA ADAY LİSTELERİ NASIL BELİRLENECEK?
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

BELGE TESLİM İŞLEMLERİ
Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim
yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz

internet sitesinde daha sonra ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru yapan adayların başvuru sürecini, belirtilen internet sitesinden takip etmeleri gerekir.

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ
Belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları mesleki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

Sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek bu puan adayın atanmaya esas puanı ve başarı sıralaması için kullanılacaktır.

Başarı puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; yaşı büyük olana, yaşlarının aynı olması halinde sınav kurulu veya kurullarınca alınan diplomaları esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRÜ İŞÇİ ALIMI KURA ADAYLARI BELLİ OLDU
Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Kaynak: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 İşçi Personel Alımı Kura Sonuçları - Kura Tarihi Ne Zaman?

Yorumlar