Anasayfa /  Foto Galeri

Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ne zaman öldü? İşte Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın hayatı

Bugün Türk siyaset bilimci, siyasetçi, yazar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın ölüm yıl dönümü... Suikaste kurban giden Kışlalı bugün anılırken hakkında detaylı bilgiye sahip olmayanlar "Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Kışlalı ne zaman ve nasıl öldü?" diye soruyor.

Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ne zaman öldü?  İşte Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın hayatı - Sayfa 1

21 Ekim 1999 tarihinde saat 09.40'ta Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 22. yılında, bugün anılıyor.

Ahmet Taner Kışlalı hakkındaki bilgiler ise yeniden merak konusu olurken, yaşamı ve ölümüne dair detaylar araştırılıyor.

Peki Ahmet Taner Kışlalı kimdir, kaç yaşında ve ne zaman öldü? Kışlalı Cinayeti çözüldü mü? İşte detaylar...

Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ne zaman öldü?  İşte Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın hayatı - Sayfa 2

AHMET TANER KIŞLALI KİMDİR
Ahmet Taner Kışlalı, 10 Temmuz 1939'da Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu annesinin görev aldığı Kilis Kemaliye İlkokulunda bitiren Kışlalı, Kilis Ortaokulunun ardından Kabataş Erkek Lisesinde eğitimini sürdürdü.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenim gören Kışlalı, bu dönemde Yeni Gün gazetesinde spor muhabirliği yapmaya başladı ve kısa sürede gazetenin yazı işleri müdürlüğüne terfi etti.

Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ne zaman öldü?  İşte Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın hayatı - Sayfa 3

Kışlalı, 1967'de Fransa bursuyla girdiği Paris Hukuk Fakültesinde doktorasını, "Modern Türkiye'de Siyasi Güçler" adlı teziyle tamamladı. Fransa'da tanıştığı Nicole (Nilgün) ile 28 Mayıs 1968'de evlenen Kışlalı'nın, bu evlilikten Altınay ve Dolunay adlı iki kızı dünyaya geldi.

Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ne zaman öldü?  İşte Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın hayatı - Sayfa 4

KARİYERİ
Kışlalı, 1968-1972 arasında Hacettepe Üniversitesinde siyaset sosyolojisi alanında dersler verdi. Ancak askerlik hizmeti sonrasında bu görevine dönmedi.

1971'de TRT Bilimsel Başarı Ödülü'nü alan, 1972'de ise doçent olan Kışlalı, 1971-1977 arasında Yankı Dergisi'nde görev aldı.

Aynı yıllarda CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile tanışan ve 1977'de CHP İzmir Milletvekili olan Kışlalı, Ecevit'in kurduğu 42. Hükümet'te 1978-1979 yıllarında Kültür Bakanlığı yaptı.