Anasayfa /  Foto Galeri

Ahmet Kaya'nın aramızdan ayrılışının 22. yıldönümü! İşte Ahmet Kaya'nın hayatı ve şarkıları

Ahmet Kaya, ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor. Peki şarkılarıyla günümüzde adından sıkça söz ettiren Ahmet Kaya kimdir? Ahmet Kaya nerede, hangi yıl ve nasıl öldü? İşte Ahmet Kaya'nın hayatına dair tüm detaylar...

Ahmet Kaya'nın aramızdan ayrılışının 22. yıldönümü! İşte Ahmet Kaya'nın hayatı ve şarkıları - Sayfa 1

1957 yılında Malatya'ya göç etmiş olan bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Ahmet Kaya, besteleri ve yorumu ile bir döneme damgasını vurmuştur. 1980 ve 1990'larda çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle tanınmış Türk müzisyendir.

Ahmet Kaya'nın aramızdan ayrılışının 22. yıldönümü! İşte Ahmet Kaya'nın hayatı ve şarkıları - Sayfa 2

Babası Sümerbank fabrikasında mensucat işçisidir. Altı yaşında iken babası ona bir bağlama getirir. İlkokulu Malatya'da okudu. Okuldan arta kalan zamanlarda ve yaz tatillerinde, ya plakçıda ya da tanıdıkların minibüsünde çalışırdı. Dokuz yaşına geldiğinde babasının çalıştığı fabrikanın işçilerinin düzenlediği işçi bayramı gecesinde kendini sahnede buldu. Mensucat fabrikasından emekli olan babası, daha iyi bir yaşam için İstanbul'a göç eder.

Ahmet Kaya'nın aramızdan ayrılışının 22. yıldönümü! İşte Ahmet Kaya'nın hayatı ve şarkıları - Sayfa 3

1972 yılında İstanbul'da Kocamustafapaşa'ya yerleşirler. Ahmet Kaya, ailesinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle okulu bıraktı ve işportacılık, çıraklık gibi çeşitli vasıfsız işlerde çalıştı. Liseyi dışarıdan bitirmeye karar verir ve bitirir sonra da Eğitim Enstitüsü'nün Keman bölümüne girer.

Ahmet Kaya'nın aramızdan ayrılışının 22. yıldönümü! İşte Ahmet Kaya'nın hayatı ve şarkıları - Sayfa 4

1978 yılında Gelibolu'da askerlik yaptı, bu arada orkestrada müzik çalışmalarına devam etti. Askerlik dönüşü Emine Kaya ile evlendi ve 1982 yılında kızları Çiğdem doğdu.