Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ahmet Davutoğlu'ndan ucuz sosyal konut projesiyle ilgili açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor ve önemli açıklamalar yapıyor. Davutoğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından detayları açıklanan, başvuruların başladığı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sosyal Konut Projesi ile ilgili düşünceleri de soruldu. Davutoğlu, bu soruya sosyal medyada çok konuşulan bir tweet ile cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2022 21:29

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Habertürk erkanlarındaki Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Davutoğlu, canlı yayında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor. Davutoğlu programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladı ve çok sayıda vatandaşın başvuruda bulunduğu ucuz sosyal konut projesiyle ilgili düşüncelerini de belirtti. İşte detaylar...

SOSYAL KONUT PROJESİ
16 bin liranın altında kazanana dar gelirli dediler. Demek ki hükümet 16 bin liranın altında olanları dar gelirli olarak tanımlıyor. O zaman dar gelirliler, bu konutları bu şartları nasıl alacaklar? 3,5 milyon müracaat olmuş. Geçmişte verilen sözler yerine getirilmemiş.

Bunun seçim yatırımı olduğunu herkes biliyor, halk da bunun farkında. Halk 'bir şekilde başvurayım, sonra bakarım' diyor. Halk o kadar biçare ki, her yere olta atıyor.

Sosyal medyada vardı; "Vatandaş hem Green Card'a hem TOKİ'ye başvuruyor."

İşte sosyal medyada çok konuşulan o tweet:

İstanbul'a bu kadar büyük konut yükü nereye yapılacak? İstanbul nereye doğru genişleyecek?

İmar rantını ortadan kaldırmadan dar gelirliye rahat yok.

Yorumlar