Anasayfa /  Politika /  Gelecek Partisi

Ahmet Davutoğlu'ndan AK Parti'ye sert faiz tepkisi! Ahlâkınız varsa açıklayın!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Faizi düşüreceğiz diye yola çıkanlar ha bire faiz artırıp duruyorlar. Madem faiz düşünce enflasyon düşüyordu ne diye ha bire faiz artırıp duruyorsunuz?" diye sordu.

Abone ol
Abone ol 26 Eylül 2020 17:24

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Adıyaman 1'nci Olağan Kongresi'nde AK Parti iktidarını eleştirdi. Davutoğlu, "Faizi düşüreceğiz diye yola çıkanlar ha bire faiz artırıp duruyorlar. Daha ne kadar artıracaksınız faizleri sebep olduğunuz ekonomik yıkımı ortadan kaldırmak için? Madem faiz düşünce enflasyon düşüyordu ne diye ha bire faiz artırıp duruyorsunuz? Bu palavralarının hesabını verecek bir Allah’ın kulu var mı bu koalisyon iktidarında? Evet, çıkıp dürüstçe biz batırdık, biz ekonominin e’sinden bile anlamıyoruz diyecek misiniz? En azından bu milletten bir özür dilemeyecek misiniz?" dedi. 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun kongre konuşmasında ekonomiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin dertlerinin her geçen gün arttığının altını çizen Davutoğlu, "Ülkeyi yönetmekten aciz, sorunları çözmekten aciz, iktidarda kalmaktan başka hiçbir derdi olmayan bir koalisyon iktidarı var. Ekonomimiz gözümüzün önünde çok ağır bir krizin içinden geçiyor ama bu koalisyon iktidarı krizin varlığını bile kabul etmiyor. Erdoğan bırakın krizi, ekonomimizin şahlandığını söylüyor. Allah aşkına, sizler şaha kalkmış bir ekonomiyi hissediyor musunuz? Kıymetli AK Partili, MHP’li kardeşlerim sizler zirvede bir ekonomi hissediyor musunuz?" diye sordu.

BU TABLOYA BAKIN ERDOĞAN'A HAK VERMEMEK ELDE DEĞİL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomi üzerinden yüklenen Davutoğlu, şunları söyledi: 

"Ekonomimiz biliyorsunuz PİK yapmış durumda. Sayın Erdoğan öyle söylüyor. Ekonomimiz zirvelerdeymiş. Doğru söylüyor. Enflasyon son 20 yılın zirvesinde, işsizlik son 20 yılın zirvesinde, faizler son 20 yılın zirvesinde, ekonomik küçülme son 20 yılın zirvesinde, bütçe açığı son 20 yılın zirvesinde, borç son 20 yılın zirvesinde, dolar son 20 yılın zirvesinde. Bu tabloya bakınca Sayın Erdoğan’a hak vermemek elde değil. Haklılar, kendi ifadeleriyle ekonomi gerçekten şaha kalkmış, ekonomimiz gerçekten zirvelere ulaşmış durumda. Ekonomi bakanının ifadesiyle çağ atlıyoruz. Nasıl atlamayalım. Enflasyon, faiz ve işsizlik yüzde 15’e koşuyor. Geniş işsizlik yüzde 30’a ulaşmış. Çalışabilecek nüfusumuzun yarısı bile çalışamıyor. Her üç gencimizden birisi işsiz. Dolar 8’e, Euro 9 TL’ye ulaşmış. Daha nasıl çağ atlayacağız? Yıllarca faiz düşerse enflasyon düşer palavrasını tekrarlayıp durdular. Aklı başında bütün iktisatçılar uyardı. Bu zırvanın bizi götüreceği yer tam bir felaket dedi herkes. Ne oldu? Bütün döviz kaynaklarımızı heba ettiler. Satıp durdular. Sonra da gidip duvara toslattılar ekonomiyi. Şimdi de bütün dünyada faizler sıfırlanmışken bizde faizler çift haneli hale geldi. Ne demişti Sayın Erdoğan yetkiyi verin, faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz. Evet gördük.Tam bir felaket.

 

Yorumlar