Anasayfa /  Spor

Ahmet Çakar'dan olay Video Hakem önerisi !

Spor yorumcusu Ahmet Çakar Süper Lig'de de kullanılan Video Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili çok konuşulacak bin bir öneride bulundu. Ahmet Çakar'ın önerisine göre teknik direktörler de video hakem konusunda inceleme talebinde bulunabilmeli.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2019 15:54

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, Süper Lig'de en çok tartışılan konuların başında geliyor. Usta yourmcu Ahmet Çakar, VAR sistemiyle ilgili gündem yaratacak bir öneride bulundu. 

İŞTE AHMET ÇAKAR'IN O ÖNERİSİ

"Tenis maçlarında şahin gözü sistemi vardır. Aynı mantalite futbolda da olmalı. Ofsayt çizgiyi geçip geçmeme gibi pozisyonlarda problem yok, bilgisayar karar versin, VAR hakemi de orta hakeme iletsin. Ama verilen ya da verilmeyen penaltı ya da verilen ya da verilemeyen bir kırmızı kartta inisiyatif var hakeminde olmamalı. Mağdur olduğunu düşünen teknik direktör pozisyon yaşandıktan hemen sonra dördüncü hakem üzerinden olayın tekrar incelenmesini talep etmeli. Ama bu hemen olmalı. Zira pozisyonu evde izleyen teknik adamın yakını cep telefonuna mesajla itiraz edip etmemesini bildirebilir. Örnek mi? Mesela Trabzon-Galatasaray maçı: Sörloth golü atmadan önce Marcao'yu itiyor. Bu durumda Fatih Terim derhal 4. hakeme "Pozisyonu yeniden inceleyin" dediğinde belki de gol iptal edilecek. Ya da Ersun Yanal Malatyaspor-Fenerbahçe maçında Emre penaltıyı kaçırdığında derhal ama derhal dördüncü hakeme resmi tekrar incelet itirazını yapacak. Yani bir yerde inisiyatifi VAR hakeminden alıp teknik adama ve dolasıyla hakeme vermek gerekmekte. Mesela bu sayı az veya çok olabilir ama bir teknik direktörün bir maçta iki itiraz hakkı olsun. Ama haklı çıkarsa da itiraz hak sayısında azalma olmasın tıpkı tenis gibi. Aslında belki de dünyada olan VAR sistemi buraya gidiyor."

Yazının tamamı için tıklayın

Yorumlar