Anasayfa /  Teknoloji

Ağustos ayında en çok indirilen ve kazanan uygulamalar belli oldu!

Ağustos 2022’de dikkat çeken en çok indirilen ve en çok kazanan uygulamalar listesi belli oldu. Detaylar haberin devamında...

Abone ol
Abone ol 14 Eylül 2022 21:26

Ağustos 2022’de dikkat çeken en çok indirilen ve en çok kazanan uygulamalar listesi çıktı. Ve bazı istatistikler aynı kalırken, birkaç göze çarpan değişiklik de vardı. AppFigures, işletmelerin geliri izlemesine, incelemeleri yönetmesine, analitik raporlar oluşturmasına, indirmeleri izlemesine ve daha fazlasına yardımcı olan mobil analitik sistemidir. Ve bu sistem listeyi derlemeyi başardı.

Parlayan popüler uygulama BeReal oldu. En popüler uygulama değildi, ancak sayılar artan popülaritesini vurguluyor. İlgi çekici haberimizi görsellerle sizlere sunuyoruz. Bu istatistikler için haberimizin detaylarına şimdi geçiyoruz.

En Çok İndirilen Uygulamalar

BeReal, geçtiğimiz ay Apple’ın App Store’unda en iyi uygulama olarak taçlandırıldı. Ancak bu sefer, 8 numarada duruyor ve Ağustos ayında yalnızca App Store için yaklaşık 10 milyon indirme daha elde etti. Yine de Google Play Store’da aynı popülerliği fark edemedik.

Bir diğer çarpıcı değişiklik, birçok kişinin bilinmediğini iddia ettiği yeni bir QR tarayıcı uygulamasının girişi oldu. Google Play Store’un ilk 10 listesine girdi. Girişi ilginç olarak adlandırmamızın nedeni, çoğu Android cihazının yerel QR kodlarını deşifre etme yeteneğine sahip olmasıdır. Bu nedenle, uygulamanın kullanılıyor olması kesinlikle ilginç, sizce de öyle değil mi?

Listeyi birleştirdiğinizde, Meta, Google ve TikTok’taki uygulamaların ortak simgelerinin ortaya çıktığını göreceksiniz, bu yüzden orada sürpriz yok. Yani Temmuz ayında tanık olduklarımızın aşağı yukarı tekrarı gibi. Bir bütün olarak, çeşitli uygulamalara eklenen yeni kullanıcılar açısından rakamlar 348 milyon olarak ortaya çıktı ve bu, Temmuz ayında gördüğümüzden biraz daha düşük.

En Çok Kazanan Uygulamalar

Ağustos ayında ABD’de en çok kazanan uygulamalara geçildiğinde, göze çarpan bazı değişiklikler oldu. Bir bütün olarak, daha fazla gelir elde edildi, ancak şok edici olan kısımı, listenin aşağı yukarı geçen ayın tam bir kopyası olması.

Neyse ki Tinder bu sefer en fazla geliri sağlayan uygulama değildi. Bunun yerine, HBO Max, her iki mağazada da bu ay toplam gelirin neredeyse 51 milyon doları ile en üst sırayı aldı. Yani muhtemelen fark edilen tek büyük değişiklik bu. İlk 5’te YouTube ve Tinder’ın olağan beğenileri yer alırken, onu TikTok ve Bumble yakından takip etti. Tüm bu sosyal medya devleri, bu ay bir öncekinden daha fazla kazanmayı başardı ancak büyük bir değişiklik olmadı.

LinkedIn’in tutunmaya ve güçlenmeye devam ettiğini ve listeyi tekrar 10 numaraya çıkardığını görmek kesinlikle şok edici ve ilginçti! Ayrıca Disney+’ın listeyi oluşturduğunu ancak HBO Max için büyük bir ezeli rakip olmasına rağmen ilk 5’e girdiğini gördük.

Bir bütün olarak, uygulamalar Temmuz ayından biraz daha yüksek olan 323 milyon dolar kazandı.

Yorumlar