Anasayfa /  Foto Galeri

AGİ'de flaş detay ortaya çıktı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor

TÜİK'in enflasyon verileri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonlarca çalışanın maaşlarından AGİ'nin kalktığını açıkladı. Çalışanlar AGİ'nin kaldırılmasının maaşlara nasıl yansıyacağını merak ediyor. Yeni düzenleme maaşlara nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

AGİ'de flaş detay ortaya çıktı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da milyonlarca çalışanın maaşlarından AGİ'nin kalktığını duyurdu. Çalışanlar AGİ'nin kaldırılmasının maaşlara nasıl yansıyacağını merak ediyor. Yeni düzenleme maaşları da artıracak. İşte AGİ'nin kaldırılmasının ardından bilinmesi gerekenler...

AGİ'de flaş detay ortaya çıktı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor - Sayfa 2

Asgari ücret için devreye alınan vergi istisnası daha yüksek ücretlilerde de avantaj sağlayacak. Asgari ücretlinin normalde ödeyeceği vergi tutarı yüksek ücretlilerin vergi hesabında da önceki yıllara göre daha az vergi olaraka hesaplanacak.

AGİ'de flaş detay ortaya çıktı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor - Sayfa 3

Hem işverene hem çalışana yarayan düzenlemeye göre; yıl içinde; vergi diliminin artmasından dolayı net ücretleri azalabilen çalışanlar brütten ücret hesaplanmasınınavantajını hissedecek. Yıl içi Ocak maaşına göre daha az net ücret alan çalışanlar, asgari ücretliye uygulanan kadar gelir vergisi (GV) ve damga vergisi (DV) istisnası uygulanmasından dolayı net ücretlerindeki azalışı daha az hissedecek.

AGİ'de flaş detay ortaya çıktı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor - Sayfa 4

Örneğin; brüt 8 bin lira ücreti olan bir çalışan, önümüzdeki hafta yeni yılın ilk ücretini banka hesabında 6 bin 395 lira olarak görecek. Eğer istisna olmasaydı 5 bin 719 lira net maaş alacakken yeni vergi istisnasından dolayı 676 lira daha fazla net maaş elde etmiş olacak.