Anasayfa /  Foto Galeri

Afro-Amerikan halkının kimliğini anlatan en iyi 11 Film

Şubat ayı boyunca, ABD ve Kanada’da, siyahi kültür, tarih ve halkının mücadelelerinin anılacağı “Black History Month” (Ulusal Siyahi Tarihi Ayı) başladı. Birçok alanda, siyahi halkın tarih boyunca karşılaştığı zorluk ve eşitsizliklere ışık tutuluyor, kültürlerinin altı çiziliyor. Farkındalık yaratmayı amaçlayan bu etkinlik, aynı zamanda Hollywood camiasından olumsuz eleştiriler de alıyor.

Afro-Amerikan halkının kimliğini anlatan en iyi 11 Film - Sayfa 1

1. The Color Purple, 1985, imdb: 7.8

Film, Alice Walker’ın aynı isimli Pulitzer Ödüllü romanından uyarlanmıştır. 1930’lar Amerikası’nın Georgia eyaletinde yaşayan Celie’nin dramı üzerinden Afro-Amerikalı halkın yaşamları gözler önüne seriliyor.

Afro-Amerikan halkının kimliğini anlatan en iyi 11 Film - Sayfa 2

2. Glory, 1989, imdb: 7.9

Amerikan İç Savaşı dönemine ışık tutan Glory, Afro-Amerikalı erkeklerin ilk kez teşkilatlanarak savaşmasını konu alır.

Liderleri beyaz bir Amerikalı olan alay, Fort Wagner zaferi ile tanınır. Olayları liderleri tarafından izleyiciye anlatılan film Denzel Washington’a “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” dalında Oscar kazandırmıştır.

Afro-Amerikan halkının kimliğini anlatan en iyi 11 Film - Sayfa 3

3. Malcolm X, 1992, imdb: 7.7

Afro-Amerikan tarihinin en önemli simalarından aktivist Malcolm X’in hayatı üzerinden Amerikan yakın tarihine şahit oluyoruz.

Otobiyografik bir anlatı olsa da bir kişi üzerinden Afro-Amerikalı halkın eşitlik ve tüm alanlardaki özgürlükleri için verdiği mücadele anlatılıyor.

Afro-Amerikan halkının kimliğini anlatan en iyi 11 Film - Sayfa 4

4. Amistad, 1997, imdb: 7.3

Gerçek hikayeden uyarlanan bir Steven Spielberg filmi. 1839 yılında köleleri taşıyan “La Amistad” gemisinde ortaya çıkan isyanı ve sonrasını konu ediyor.

Amerikan halkının karşı karşıya gelişiyle birlikte Amerikan İç Savaşı’nın dinamikleri başarılı şekilde yansıtılıyor.