Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı yeni ilan yayınladı!

Adalet Bakanlığı yeni memur alım ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesine 22 kamu personeli alıyor. Şartlar nedir?

Abone ol
Abone ol 04 Ocak 2020 10:27

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre farklı niteliklerde 22 kamu personeli alınacak. Yeni ilanlar yayımlandı ve adaylardan aranacak başvuru şartları açıklandı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak?

İLANLARIN DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı 2 farklı ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre Adalet Bakanlığı bünyesine farklı alanlarda memur alımı yapılacak. Bu bağlamda Merkez Teşkilatında bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki 7. ve 8. dereceli boş kadrolara 15 Starjyer Kontrolör ve taşra teşkilatına sözlü sınav ile 7 Pedagog olmak üzere toplamda 22 memur alımı yapacağını belirtti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Pedagog Alım İlanı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak ve özel olarak “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” veya “Eğitim Programları ve Öğretim” bölümlerinin birinden mezun olmak şartları aranacak.

 

Stajyer Kontrolör Alım İlanı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak, 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1985 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.) , Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak, 2018 ve 2019 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmak, (Bu iki puan türünden alınan en yüksek puan üzerinden sıralama yapılacaktır.) ,Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Adalet Bakanlığına memur alımı için adaylar başvurularına önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu kapsamda Pedagog alım ilanı için başvurular 13/01/2020 tarihinde başlayıp, 24/01/2020 tarihi mesai saati bitiminde sona erecektir.

Stajyer Kontrolör alım ilanı için ide 06/01/2020 tarihinden itibaren 20/01/2020 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapılması gereklidir.

Yorumlar