Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Polis Akademisi'ne memur alımı yapılacak !

Kamu kurumlarına memur alım ilanları bir bir açıklanmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı Ara buluculuk olarak 5 bin personel alacak. Polis Akademisi 2 Bin 500 Tarım bakanlığı ise 4 Bin 4496 personel alımı yapıyor. Lise mezunu, 60 kpss ile işte detaylar...

Abone ol
Abone ol 03 Eylül 2019 11:48

Geçtiğimiz günlerde Lisans düzeyinde KPSS sınav sonuçları açıklandı. Kamu kurumlarında memur olmak için yeni personel alımı bekleyen adaylara müjdeli haber bir bir gelmeye devam ediyor. Eğitim düzeyinde lise, ön lisans ya da lisans mezunu adaylar bu ilanlara başvuru yapabilecekler. İlk olarak Adalet Bakanlığı 5 bin arabuluculuk alım ilanına değinmek gerekirse;

ADALET BAKANLIĞI 5 BİN PERSONEL ALIMI;

Adalet Bakanlığı Arabulucluk Dairesi Başkanlığının Hukuk mezunları arasından aldığı personel alımları için başvurular kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Buna göre 19 Ağustos tarihinden beridir online olarak sistem üzerinden belge teslimi yapılması istenilmişti. Başvuru şartlarında adayların Eğitim düzeyinde Hukuk bölümlerinden mezun olmaları gerekli olacak. Diğer yandan özel şartlarda ise Arabulculuk eğitimi için izin verilen eğitim kurumları ile Üniversitelerden sertifika sahibi olmak, tam ehliyetli olmak gerekli olacak.

TARIM BAKANLIĞI4 BİN 996 MEMUR ALIMI;

Tarım ve Orman Bakanlığının 4 Bin 996 kişilik personel alım ilanına başvurular için gerekli olan koşullar ile kadrolar belli oldu. Buna göre Orman Muhafaza Memuru kadrosunda 2 Bin 700 kişi, Orman mühendisi kadrosunda ise 1150 kişi olmak üzere diğer kadrolarda 300 destek personeli, 708 büro personeli, avukat, biyolog, laborant, tekniker kadrolarında lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecekler.

2500 POLİS MEMURU VE KOMİSER YARDIMCISI ALIMI;

Resmi Gazetede İlan edilen açıklama göre Polis Akademisi Başkalığına kadın ve erkek adaylar arasından çok sayıda polis memuru ve komiser yardımcısı alımları gerçekleşecek. Buna göre 500 kadın PÖH alımı, 200 kadın komiser yardımcısı alımı, erkek adaylar arasından ise 1800 kişilik komiser yardımcısı polis memuru istihdam edilecek. PAEM tarafından yapılacak eğitimler sonrasında adaylar İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alabilecekler. Polis alımı başvuru şartları için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yakın bir zamanda ilan bekleniyor.




Yorumlar