Anasayfa /  Güncel

Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı!

2023 yılının ilk günlerinde Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı. Merakla beklenen arabulucuk sınav sonuçları haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 05 Ocak 2023 12:00

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı, 4 Aralık 2022 tarihinde 15 ilde, toplam 46 bin 320 adayın katılımıyla ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk sınav sonuç tarihi için 4 Ocak işaret edilmişti. 

Hukuk Fakültesi mezunu ve en az 5 yıllık deneyimi bulunan arabucular arasında ise sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar başarılı sayılacak. 

ARABULUCULUK SINAVI TAMAMLANDI!

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı, 4 Aralık 2022 tarihinde 15 ilde, toplam 46 bin 320 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

2022 ARABULUCUK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre, Arabulculuk sınav sonuçları 4 Ocak'ta açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

4 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı’nın (2022-Arabuluculuk) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 04 Ocak 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

2022 ARABULUCULUK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Arabulculuk sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2022 ARABULUCULUK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ARABULUCULUK NEDİR?

Arabuluculuk Sınavı, ÖSYM tarafından uygulanan, arabuluculuk eğitimini tamamlayan kişilerin arabulucu olabilmek için girdiği ve arabulucu olmak için başarılı olunması gereken yazılı sınavdır.

Arabuluculuk, iki taraf arasındaki uyuşmazlıkları çözen, günümüzde yaygın olarak bilinen ve başvurulan yöntemidir.

Arabuluculuğa taraflar arası uyuşmazlık yaşandığında, mahkeme veya tahkime başvurmadan önce veya mahkemeye dava açtıktan sonra başvurulabilmektedir.

 

Yorumlar