Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Gündeme Dair Flaş Açıklamalarda Bulundu

Adalet Bakanı Gül gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. 

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2019 17:59

Adalet Bakanlığı Adliyelere ve CTE Ceza İnfaz Kurumlarına memur alımı yapılacağı ifadelerini kullandı.

Bakan Gül’ün gündeme dair açıklamaları şu şekilde devam etti. Gerçek olan hukuk ve adalettir. Biz, bunu sağlıyoruz. FETÖ'cüler hukuk veya yasa dinlemezlerdi. Şu veya bu sebeple birilerine iftira atılıyordu. 

İftira olunca ne oluyordu? Örneğin bir vatandaşın evine polis geliyordu. Sosyal çevresinde artık etiketlenmiş oluyordu. Sonra mahkeme takipsizlik kararı veriyor.

Fakat verse de bunun dedikodusu devam ediyor. Yeri geliyor kira alacağını alamayan iftira atıyor. Bu durumlarda savcı, hiç şüpheli sıfatı vermeden, kapısına polis göndermeden hakkında soruşturma yapmamak üzere bir ihbar kararı veriyor. 

Kişinin eşinin, çocuğu veya komşusunun haberi olmadan bu iş araştırılarak çözülüyor. Devlet bu adamı koruyor. Bir yılı aşkındır bunu uyguluyoruz. Şu ana kadar 55 bin kişi böylelikle savcının, emniyetin önüne çıkmadan kimsenin haberi olmadan aklandı. Masum vatandaşın lekelenmesine asla izin vermiyoruz.

Yakın bir zaman içerisinde yeni kamu personel alımı yapılacağını belirten Bakan Gül, hem adliyeler hem de ceza infaz kurumlarında personel ihtiyacı olduğunun altını bir kez daha çizdi. 

Zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, hizmetli, şoför ve infaz koruma memuru olmak için bekleyen adaylar heyecanlı bir bekleyişe girdi.


Yorumlar