Anasayfa /  Spor

Acun Ilıcalı ile Fenerbahçe muhabiri birbirine girdi!

Sözcü Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Sercan Hamzaoğlu, sosyal medyadan Acun Ilıcalı ile birbirine girdi.

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2021 08:03

Sözcü Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Sercan Hamzaoğlu, sosyal medyadan Acun Ilıcalı ile birbirine girdi.

Sözcü Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Sercan Hamzaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik paylaşım yaptı ve Acun Ilıcalı ters yanıt verince ortalık kızıştı. Ali Koç'un seçilmesini kutlayan Hamzaoğlu, sosyal medyadan uzunca bir açıklamada bulundu.

Hamzaoğlu ile olarak, "Öncelikle Başkan Ali Koç'un 3 yıllık yeni dönemi tüm spor camiasına hayırlı olsun. Aşağıdaki konu hakkında açıklamamı kongre sonrasında bırakmak istedim" dedi ve sonra upuzun bir açıklama görseli paylaştı.

Hamzaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Fenerbahçe'de transfer haberleri taraftarın en önemi gündem maddesidir ve her zaman her muhabirden bu konuda haber beklenir. Biz muhabirler de birçok ismi sizlerle paylaşırız. Bu transferlerin birçoğu da gerçekleşmez. Çünkü transfer zor bir iştir. Bir takım onlarca futbolcu ile ilgilenir ama şartlarının uyduğu isimlerin transferini gerçekleştirebilir. Yani 10 isimle görüşülüp o 10 isim transfer edilmez. Belki 20-30 futbolcu ile temasa geçilir, içinden 10'u ile anlaşılır. Temas kurulan isimleri yazarız ama olmadığı zaman hale bize kalır. Bu işin de cilvesi bu, ne diyelim. Yanıldığımız, yanlış yönlendirildiğimiz zamanlar da olur. Haberlerimiz yanlış çıktığında kendi adıma özür dilemesini de bilirim. Kaynaklarına güvenerek yüzlerce haber yaptım ve çok büyük kısmı da çok şükür ki doğru çıktı. Bunu da en iyi bilen sizlersiniz.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Sayın Ali Koç'un 'Edin Dzeko diye bir golcü var. Fenerbahçe aldı dendi, adamın biri çıktı. O adamı iyi takip edin. O adamın kimlerle nasıl irtibatta olduğunu daha iyi anlarsınız' şeklinde bir açıklaması olmuştur. Sayın Başkan'ın isim vermese de beni işaret eden bu söylemleri beni hem şaşırtmış hem de derinden üzmüştür. Sayın başkanın üç senelik döneminde birçok haber yapılmıştır. En yakın zamanda teknik direktörün İstanbul'a geleceği tarihin bile verildiği haberler olmuştu. Fakat doğru olmayan ya da gerçekleşmeyen haberlere hiçbir zaman bu şekilde bi suçlamada bulunulmamıştı.

Bir gazeteci olarak haber yapmaya devam edeceğim. Bu haberleri yaparken de her kesimden insanla konuşacağım. O kişilerin eski yönetici veya muhalif olması beni doğru bildiklerimden döndürmez. Haber değeri taşıdığına inandığım bir şey varsa bunu kamuoyu ile paylaşırım. Hem içinizden biri hem de gazeteci olarak asla manipülasyon peşinde koşmadım, sizleri kandırmadım. Söz konusu açıklamada, 'işbirliği' yaptığım ifade edilmiştir. Bu kişilerin kim olduğunu, amaçlarının ne olduğunu ve benim bir transfer haberiyle nasıl bir işbirliğinin tarafı olduğumu öğrenmek istiyorum. Bugüne kadar kimseyle akçeli işleri olmamış, kapalı kapılar arkasında pazarlık yapmamış biri olarak sayın Başkan'ın yanlış yönlendirildiğine inandığım bu sözlerinin benim üzerime yapışmayacağının bilinmesini istiyorum ve en kısa sürede bir açıklama bekliyorum."

Yalan haber yaptığına bizzat şahidim

Hamzaoğlu'nun bu açıklamasından sonra ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'dan bir yanıt geldi ve Ilıcalı, "Haber yapıyorum şemsiyesi altında sahte beklenti yaratırsan, fitne sokarsan bunları yaşaman normal. Geçenlerde başkanla aramda geçen hayali bir konuşma uydurmuştun, yalan haber yaptığına bizzat şahidim" dedi.

Gece 12’de Samandıraya gidip takımın dikkatini dağıtma

Bunun üzerine Hamzaoğlu, Ilıcalı'ya çok sert bir yanıt verdi ve şunları söyledi:

"- Haberimin ne kadar doğru olduğu 1 Haziran'da ortaya çıktı. Benim haberim yalan olsaydı sen değil, kulüp yalanlardı. Hasan Kartal'ın Ankara'daki restaurantındaki konuşmaları biraz düşünürsen sen de hatırlarsın.

2- Ortağın Serkan Bey, gazeteci arkadaşım vasıtasıyla bu sürecin tatlıya bağlanmasını ve uzatılmamasını rica etti. Ben de kabul ettim.

3- Ben 'kavga ettiniz' diye haber yapmadım. Diyaloğu yazdım. Haber Belözoğlu üzerineydi, doğru da çıktı. "Kavga" kısmını sen uydurdun…

4- Acun, sen benim muhattabım değilsin? Tek ricam var, gece 12’de Samandıraya gidip takımın dikkatini dağıtma. İstersen devamını da açıklayabilirim. Başkan da senin yüzünden herkese fırça atmak zorunda kalmasın.

5- Beni sindirebileceğini düşünme başkalarıyla karıştırma."

Yorumlar