Anasayfa /  Foto Galeri

Acun Ilıcalı, Hull City’nin başında: Hull City hangi ligde?

Acun Ilıcalı’nın satın aldığı İngiltere takımı Hull City, Premier Lig’in en büyük adaylarından biri olan Bournemouth'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Bu mağlubiyetin ardından Hull City, 2. galibiyetini de elde etmiş oldu. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’nin gösterdiği başarının ardından takımla ilgili birçok detay da merak edildi. Peki, Hull City kaçıncı ligde? İşte Hull City hakkındaki detaylar…

Acun Ilıcalı, Hull City’nin başında: Hull City hangi ligde? - Sayfa 1

HULL CİTY NE ZAMAN KURULDU?

Hull City Association Football Club, 28 Haziran 1904 tarihinde Birleşik Krallık'ın en büyük yerleşim yeri olan kuzey İngiltere'deki Yorkshire'da kuruldu.

Acun Ilıcalı, Hull City’nin başında: Hull City hangi ligde? - Sayfa 2

Lakabı "Kaplanlar" olan kulübün renkleri ise kehribar ve siyahtır. İç saha maçlarını 24 bin 983 kişi kapasiteli Hull şehrinde bulunan KCOM Stadyumu'nda oynamaktadır. 

Acun Ilıcalı, Hull City’nin başında: Hull City hangi ligde? - Sayfa 3

2014-15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-offlarında mücadele eden Hull City, FA Cup'ta ise 2013-14 sezonunda Arsenal ile finalde karşılaşma başarısı gösterdi. 

Acun Ilıcalı, Hull City’nin başında: Hull City hangi ligde? - Sayfa 4

Güncel kadrosunda yaş ortalaması 24.8 olan takım, İngiltere Championship'te 19. sırada bulunuyor. Hull City'nin teknik direktörlüğünü ise 41 yaşındaki Kuzey İrlandalı çalıştırıcı Grant McCann yapıyor.