Anasayfa /  Foto Galeri

Açılacak üniversiteler hangileri? İşte uzaktan eğitim yapacak üniversitelerin listesi!

Açılacak üniversiteler hangileri? Birçok üniversitede yeni eğitim öğretim yılı için uzaktan eğitim kararı alındı. Öğrenciler de hangi üniversitelerde uzaktan eğitim olacağını araştırmaya başladı. YÖK ile Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye kararı sonrası üniversitelerden peş peşe açıklama geliyor. Açıklama yapan okullar arasında İstanbul, Boğaziçi ve Ege Üniversiteleri de bulunuyor. İşte açılacak üniversiteler listesi!

Açılacak üniversiteler hangileri? İşte uzaktan eğitim yapacak üniversitelerin listesi! - Sayfa 1

Açılacak üniversiteler hangileri? Uzaktan eğitim yapacak üniversiteler arama motorlarında sorgulanıyor. Üniversite öğrencileri hangi okulların uzaktan eğitim kararı aldığını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı ve YÖK tavsiyesi sonrası üniversitelerden peş peşe açıklamalar geliyor. Ekim ayından sonra yüz yüze eğitim planlanıyordu ancak vaka sayılarında artış yaşanması nedeniyle yeni kararlar alınmaya başlandı. İşte, uzaktan eğitim yapacak üniversiteler!

Açılacak üniversiteler hangileri? İşte uzaktan eğitim yapacak üniversitelerin listesi! - Sayfa 2

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Üniversitesi tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri ile devlet konservatuvarının pratik ve klinik uygulama derslerinin gerekli olan sağlık tedbirleri alınarak yüz yüze imkanlarla yapılmasının haricinde tüm akademik birimlerin ön lisans ve lisans programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetlerinin dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Resmi açıklama şu şekilde:

Açılacak üniversiteler hangileri? İşte uzaktan eğitim yapacak üniversitelerin listesi! - Sayfa 3

"Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri ile Devlet Konservatuvarının pratik ve klinik uygulama derslerinin gerekli olan sağlık tedbirleri alınarak yüz yüze imkanlarla yapılmasının haricinde üniversitemizdeki tüm akademik birimlerin ön lisans ve lisans programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetlerinin dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılması kararlaştırılmıştır.

Öğrenci sayının çokluğu göz önünde bulundurularak tezsiz yüksek lisans programlarının dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülmesine, küresel salgın kapsamında gerekli önlemlerin alınabilmesi durumuna göre tezli yüksek lisans ve doktora programlarının yüz yüze eğitimle sürdürülebilmesine karar verilmiştir.

Dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılacak olan dersler, hem akademik birimlerin ilan edeceği program ve ders saatleri çerçevesinde senkron (çevrim içi, canlı ders) hem de asenkron (İÜÖYS'ye yüklenecek olan sekiz içerik türündeki öğretim materyali) yöntemleriyle yapılacaktır."

Açılacak üniversiteler hangileri? İşte uzaktan eğitim yapacak üniversitelerin listesi! - Sayfa 4

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Akdeniz Üniversitesi güz dönemi eğitim ve öğretiminin uzaktan eğitimle yürüteceklerini bildirdi.