Anasayfa /  Eğitim

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Sonuçları Açıklandı!

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Sonuçları Açıklandı!

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2016 21:15

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Sonuçları Açıklandı! Öğrencilerin uzun zamandır beklediği AÖF sınav sonuçları ve harf notları açıklandı. Açıklandığı Kısa mesajlarla duyurulan sonuçları öğrenmek için haberimizi okuyabilirsiniz.

Günlerdir beklenen AÖF sınav sonuçları nihayet açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakultesi web sitesi üzerinden ve kısa mesajlarla duyuruldu. AA ile CC harf notu arası dersi direk geçme hakkı elde eden öğrenciler, CD ile DD arasındaki harf notlarında ortalama ile geçme hakkına sahip olacaklar. FF harf notuna sahip olanlar ise dersi geçme hakkı elde edemeyecek.

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Ders geçme sistemi ve sınavların değerlendirilmesi (AÖF) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN OLACAK?

Açık öğretim Öğrencilerinin merakla beklediği bahar dönemi sınavları Nisan ayında başlayacaktır. Bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. İkinci dönem olarak da adlandırılan Bahar Dönemi'nin ikinci sınavı olarak bilinen Finaller ise; 28 - 29 Mayıs 2016 tarihlerinde final sınavları yapılacaktır.

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kald

Yorumlar