Anasayfa /  Foto Galeri

Acemi kasaplar soluğu hastanede aldı! İşte Bayramın ilk gün bilançosu

Tüm yurtta bugün hastaneler, Kurban Bayramı’nın ilk günü acemi kasaplarla doldu. Kurban kesmeye çalışırken elindeki bıçak veya satırla ya da hayvanın tekmesiyle yaralanan vatandaşlar hastanelere koştu. Ambulans veya kendi imkanlarıyla hastanelere gelen vatandaşlar, tedavi altına alındı. İşte il il yaralı kasap bilançosu...

Acemi kasaplar soluğu hastanede aldı! İşte Bayramın ilk gün bilançosu - Sayfa 1

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurbanlarını kendileri kesmek isteyen acemi kasaplar, bu yıl da acil servisleri doldurdu. İstanbul hariç, yurt genelinde kurban kesimi sırasında 5 bin 102 kişi, kesici aletler ya da hayvanların darbeleriyle yaralandı. İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesimi sırasında yaralananların sayısı ise 1149 olarak açıklandı.

Acemi kasaplar soluğu hastanede aldı! İşte Bayramın ilk gün bilançosu - Sayfa 2

İSTANBUL HARİÇ 5 BİN 100 KİŞİ

Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar, bayram namazını kıldıktan sonra kurban kesmek için belediye tarafından belirlenen kesim noktalarına gitti. Bazı vatandaşlar ise kesimi evlerinin önünde ya da boş arsalarda yaptı. Her yıl olduğu gibi bu sene de kesim sırasında birçok kişi, ya bıçakla ya da hayvanların darbeleriyle yaralandı. Yaralananlar kendi imkanları, yakınlarının yardımı ya da ambulanslarla hastanelere gitti. Hastanelerin acil servislerinde bu nedenle yoğunluk oluştu. Bu yıl İstanbul hariç, yurt genelinde 5 bin 102 kişi yaralandı.

Acemi kasaplar soluğu hastanede aldı! İşte Bayramın ilk gün bilançosu - Sayfa 3

Kurban kesimi sırasında yaralananların il il sayısı şöyle:

Adana (67), Adıyaman (150), Afyonkarahisar (15), Ağrı (34), Amasya (40), Ankara (198), Antalya (43), Artvin (11), Aydın (41), 

Acemi kasaplar soluğu hastanede aldı! İşte Bayramın ilk gün bilançosu - Sayfa 4

 Balıkesir (195), Bilecik (27), Bingöl (2), Bitlis (7), Bolu (42), Burdur (28), Bursa (293), Çanakkale (43), Çankırı (21), Çorum (50)