Anasayfa /  Spor /  Futbol

Abdullah Avcı'dan 'video hakem' yorumu

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı, "Bugünkü gerçeklerle bakıldığında sanki futbolun içinde olması gereken bir durum gibi duruyor." dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2016 15:45

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı, "Bugünkü gerçeklerle bakıldığında sanki futbolun içinde olması gereken bir durum gibi duruyor." dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünü yenilgisiz lider tamamlayan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, "video hakem" uygulamasının şu anki süreçte futbolun içinde yer alması gereken bir uygulama olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademi Kampı'nın dördüncü final programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın gündeme taşıdığı video hakem uygulamasıyla ilgili olarak, "Başkanımızın söylediği çok güzel şeyler var. Türk futbolu adına konuşulan şeyler bunlar. Video hakem uygulaması nostalji olarak bakıldığında sanki futbolun doğasını bozuyor gibi gözüküyor ama bugünkü gerçeklerle bakıldığında sanki futbolun içinde olması gereken bir durum gibi duruyor." diye konuştu. 

Video hakem uygulamasının hataları azaltmak için düşünülen bir proje olduğunu ifade eden Avcı, "Teknolojinin bu kadar hayatımıza girdiği, futbol ekonomisinin bu kadar büyüdüğü durumda bunlar zaman içinde mutlaka kullanılacak. Bu sadece bizim vereceğimiz bir karar değil. FIFA ve UEFA'nın vereceği bir karar. Bu bir süreçtir. FIFA ve UEFA tarafından denemesi yapılacak ve bu uygulama testten geçecektir." yorumunu yaptı.

"Bizim için harika bir ilk yarı oldu"

Lider tamamladıkları Spor Toto Süper Lig'in ilk bölümünü de değerlendiren Avcı, "Bizim için harika bir ilk yarı oldu. Harika başladık, harika geliştirdik ve harika bitirdik. Namağlup tek takımız, bardağın dolu tarafından bakıyoruz. Dün kazanmak isterdik ama olmadı. Futbolun içinde bunlar var. Önemli olan bunların hem saha içinde hem saha dışındaki analizini yapmak. Bir tane takviye yaptık. Transfer konusunda çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.


Etiketler video hakem
Yorumlar