Anasayfa /  Dünya

ABD'den Irak'tan çekilme açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, gündemlerinde "Irak'tan çekilme" konusunun olmadığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2020 18:36

General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından zirveye çıkan ABD- İran geriliminde Irak yeni bir adım atmıştı. İki ülke arasındaki gerilime yakından şahitlik eden Irak, ABD yönetiminden topraklarındaki askerlerin çekilmesi için bir mekanizma oluşturulmasını talep etti. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan askerlerinin Irak'taki üslerden nasıl çekileceğini belirlemesi için bir delegasyon göndermesini talep etti.

ABD ASKER ÇEKMENİN GÜNDEMLERİNDE OLMADIĞINI AÇIKLADI
Irak'ın bu talebine yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, gündemlerinde "Irak'tan çekilme" konusunun olmadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Halihazırda Irak'a gönderilecek herhangi bir heyet, askerlerin çekilmesini değil, stratejik partnerliğimizi nasıl yenileyebileceğimizi, Ortadoğu'daki güçlerimizi nasıl doğru ve uygun biçimde yerleştireceğimizi görüşüyor" ifadelerine yer verildi.

"Yine de ABD ve Irak yönetimleri arasında sadece güvenlik değil, finansal, ekonomik ve diplomatik partnerlikle de ilgili görüşmelere ihtiyaç var" diyen Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 'Ortadoğu'da iyilik gücü' olduğunu savundu.

Etiketler Morgan Ortagus ABD Irak
Yorumlar