Anasayfa /  Dünya

ABD'de, yağmalamalar nedeniyle 700 kişi gözaltına alındı

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan protestolar yer yer yağmalama ve kundaklama eylemlerine dönüştü. Gösterilerin en yaygın olduğu eyaletlerden New York'ta yağmalamalar sırasında 700'e yakın kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2020 21:43

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde, polis memuru Derek Chauvin'in dizini ensesine bastırması sonucu boğularak hayatını kaybeden 46 yaşındaki siyahi vatandaş George Floyd adına başlayan gösteriler devam ediyor. Protestolar yer yer yağmalama ve kundaklama eylemlerine dönüşürken, New York'ta dün gece bu sebeple 700'e yakın kişi gözaltına alındı.

10'UN ÜZERİNDE POLİS ARACI ZARAR GÖRDÜ
New York Polis Departmanı (NYPD), basın ofisinden yapılan açıklamada, kentte yağmalama, mağazaların camlarını kırma ve mülke zarar vermekten 700 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, olaylarda 10'dan fazla polis memurunun yaralandığı aktarılarak, protestolarda 10'un üzerinde polis aracının da zarar gördüğü ifade edildi.

NEW YORK'TA ÜNLÜ MAĞAZALAR YAĞMACILARIN HEDEFİ OLDU
New York'un dünyaca ünlü alışveriş caddesi 5. Cadde (Fifth Avenue), Soho ve Herald Meydanı'nda bulunan Macy's ile Bergdorf Goodman gibi meşhur mağazalar dün gece yağmacıların hedefi oldu. Çok sayıda mağazanın yağmalanması üzerine kentte uygulanan sokağa çıkma yasağı da tüm hafta boyunca uzatıldı.

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, geçen pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Etiketler ABD
Yorumlar