Anasayfa /  Foto Galeri

ABD hastanelerin bahçelerine morg için çadırlar kuruyor!

ABD'de yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı büyük bir mücadele verilmesine rağmen, vaka ve ölü sayısı hızla yükseliyor. Corona virüsün en fazla vurduğu New York kentinde hastanelerin bahçelerine çadırlar kuruluyor. Çadırların morg olarak kullanılacağı iddia ediliyor.

ABD hastanelerin bahçelerine  morg için çadırlar kuruyor! - Sayfa 1

ABD'nin New York eyaletinde yeni tip corona virüs (Covid-19) bağlantılı 30 bin vaka bulunuyor. Özellikle New York kent merkezinde tıbbi cihaz sıkıntısı başta olmak üzere hastaneler birçok sorunla baş etmeye çalışıyor.

ABD hastanelerin bahçelerine  morg için çadırlar kuruyor! - Sayfa 2

New York'un doğusundaki Manhattan'da Bellevue Hastanesi'nin bahçesine çadırlar kurulmaya başlandı. Askeri elbiseler içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınarak kurulan çadırların, hastanenin morgu olarak kurulabileceği ifade ediliyor.

ABD hastanelerin bahçelerine  morg için çadırlar kuruyor! - Sayfa 3

New York'ta morg sıkıntısı çekildiği ve kurulacak çadırlarla 900 civarında olan kapasitenin 3500'e çıkarılacağı belirtiliyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio kısa süre önce kent için olağanüstü hal ilan etmişti. Sadece New York kentinde 18 bin corona virüs vakası bulunuyor, bunların 192'i ölümle sonuçlandı.

ABD hastanelerin bahçelerine  morg için çadırlar kuruyor! - Sayfa 4

TRUMP: NEW YORK'U ZORLU HAFTALAR BEKLİYOR 
ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının merkez üssü olan New York'un, virüs ile mücadelede ciddi bir "sorun" olduğunu belirterek, "New York'u zorlu haftalar bekliyor" dedi.