Anasayfa /  Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki gerilimi düşürmek adına başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Abone ol
Abone ol 23 Eylül 2020 22:23

ABD Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'deki tansiyonu düşürmek için yapılan diplomatik temaslardan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

"ALMANYA'NIN ÇABASINI TAKTİRLE KARŞILIYORUZ"
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmek amacıyla başlattığı diyalog sürecine ilişkin açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye ve Yunanistan'ın tansiyonu düşürmek adına başlattığı diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz. Almanya'nın tarafları diyalog masasına yeniden getirten çabasını taktirle karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.

"GÖRÜŞMELERİN GİDİŞATI YUNANİSTAN'IN ADIMLARINA BAĞLI"
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye'nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti.

Yorumlar