Anasayfa /  Politika

ABD Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri'ne çağrıldı

ABD Büyükelçiliği'nin miting uyarısı tepki çekmişti! ABD Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri'ne çağrıldı... 'Kabul edilemez'

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 22 Mayıs 2022 17:42

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan diplomatik kaynaklar, "Sanki önemli bir problem varmış gibi yansıtılması kabul edilemez" ifadesini kullandı. ABD Büyükelçiliği'nin CHP'nin dünkü Maltepe mitingiyle ilgili uyarısı tepki toplamıştı.

ABD'den CHP'nin dün Maltepe'de düzenlediği 'Milletin Sesi' mitingine gidilmemesi yönünde kendi vatandaşlarına çağrı gelmişti. Büyükelçilikten yapılan açıklamada "Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının" denmişti. Bunun üzerine ABD Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri'ne çağrıldı.

"KABUL EDİLEMEZ"

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; ABD Büyükelçiliği'nce dün İstanbul'da düzenlenen miting öncesinde yayımlanan gösteri uyarısından Türk makamlarının duyduğu rahatsızlık, bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD Büyükelçisi Jeff Flake'e iletildi. Flake'e, söz konusu gösteri uyarısında, bu tür mitinglerde emniyet birimleri tarafından alınan önlemler hakkında asılsız iddiaların yer aldığı belirtildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

ABD Büyükelçiliği dün Türkiye'deki vatandaşlarına Maltepe'deki mitingle ilgili yaptığı uyarıda şunları kaydetmişti:

"21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de CHP'nin miting düzenlemesi planlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü önlem aldı. Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının."

Etiketler ABD Türkiye
Yorumlar