Anasayfa /  Dünya

AB Komisyonu J&J ve AstraZeneca ile sözleşme yenilemeyecek

İtalyan La Stampa gazetesinin İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan ismi açıklanmayan bir kaynaktan aktardığına göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu AstraZeneca ve Johnson and Johnson (J and J) ile yaptığı corona virüs aşısı sözleşmelerini gelecek yıl yenilememe kararı aldı. Bununla birlikte, Danimarka AstraZeneca; İsveç ise Johnson and Johnson aşısının kullanımını tamamen durdurdu.

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2021 17:39

La Stampa’nın haberinde birçok (AB) ülkesinin liderinin, viral vektör aşılarını üreten firmalarla sözleşmelerin sona erdiğinde yenilenmemesine karar verdi ”denildi. Ayrıca, Brüksel’in Pfizer/Moderna gibi haberci RNA (mRNA) teknolojisini kullanan Covid-19 aşılarına odaklanmayı tercih edeceği aktarıldı.

Diğer taraftan bir AB Komisyonu sözcüsü Reuters’a salgının sonraki aşamalarına hazırlıklı olmak için tüm seçenekleri açık tuttuğunu belirterek, "Ancak, sözleşmeyle ilgili konular hakkında yorum yapamayız" dedi.

AB GÖZÜNÜ MRNA AŞILARINA DİKTİ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise AB'nin 1,8 milyar dozluk yeni bir sözleşme için Pfizer/ BionTech ile görüştüğün ifade ederek, "Pandemiye karşı kanıtlamış teknolojilere odaklanmamız gerekiyor. mRNA aşıları buna açık bir örnektir ” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Etiketler J&J ve AstraZeneca
Yorumlar