Anasayfa /  Güncel /  Gündem

96. Dönem Özel güvenlik sınav sonuçları 2022 açıklandı mı? EGG ÖGG sonuçları sorgulama sayfası

96. Özel Güvenlik Temel Eğitim ve 72. Yenileme Eğitimi sınavına giren adaylar için sonuçların açıklanacağı tarih ve saat gündemde. 27 Şubat tarihinde düzenlenen sınav sonuçları için geri sayım başladı. Peki, Özel güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 18 Mart 2022 10:29

96. Özel Güvenlik Temel Eğitim ve 72. Yenileme Eğitimi sınavına giren adaylar için sonuçların açıklanacağı tarih ve saat gündemde. 27 Şubat tarihinde düzenlenen sınav sonuçları için geri sayım başladı. Peki, Özel güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman? İşte detaylar...

Özel güvenlik sınav sonuçları için meraklan beklenen tarih geldi. Şubat ayında gerçekleştirilen ÖGG sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından tahmini puanlarını hesapladılar. Kurum tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklanacağı tarih duyuruldu ve mart ayı içerisinde açıklanacağı bildirildi.

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel güvenlik sınav sonuçlarının 18 Mart tarihinde yani bugün açıklanması planlanıyor.

Sınava katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 50 TL ücret yatıracaklardır. Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır. Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

 Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan edilecektir. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvenlik@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

ÖGG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

Yorumlar