Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

9 Farklı Şehirde Bulunan Okullara, Devlet Hastanelerine ve Adliyelere TYP İle Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurumları tarafından yayımlanan Toplum Yararına Program (TYP) personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar için en önemli noktalardan birisi alım yapılacak şehirler. Bu çerçevede belirli uygulama alanlarında TYP personel alımı için ilan yayımlanan şehirler ise şunlar;

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2019 19:45

TYP personeli alımı yapılacak şehirler; Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale, Afyonkarahisar, Edirne, Ağrı, İstanbul, Kars, Denizli.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Alım yapılacak uygulama alanları; MEB bakım onarım ve temizlik, Vadi ve dere ıslahı, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Söz konusu alım ilanları çok sayıda kamu kurumu tarafından yayımlandı. Buna göre TYP personel alım ilanı yayımlayan kamu kurumları ise şunlar,

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri (Okullar için), Devlet Hastaneleri, İl Sağlık Müdürlükleri, İl Emniyet Müdürlükleri, İl Tarım Orman Müdürlükleri, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri, Müftülükler, Kaymakamlıklar, Valilikler, Belediye Başkanlıkları, Üniversiteler, Adalet Bakanlığı birimleri (Adliyeler için), Başsavcılıklar.

BAŞVURU KOŞULLARI

TYP personel alım ilanları için başvuru şartları standar olup tüm adayların sağlamaları gerekir. İlanlara başvuru için ayrıca kurumlar özel taleplerde bulunmazlar.

TYP işçi adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor. İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul.

Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan ilanlara başvuru yapacak olanlar başvurularını il veya ilçe İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla yapacaklar. İsteyen adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu'nun internet sayfasında üyelik oluşturabilir ve başvurularını burada bireysel bir şekilde elektronik olarak yapabilirler.

İŞKUR'DA İLANLARA ULAŞMA

Burada hiçbir yeri doldurmadan direkt Ara butonuna basarsanız tüm ilanlara ulaşırsınız. İsterseniz ilan yayımlanan şehirleri seçerek, şehre göre de arama yapabilirsiniz.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar