Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

80 bin ücretli öğretmen için iyileştirme yapılacak mı ?

Milli Eğitim Bakanı ücretli öğretmenler hakkında bir iyileştirme yapılması için çalışma yapıldığı müjdesini verdi. 80 bin ücretli öğretmenin çözülmesi beklenen sorunları neler? Ücretli öğretmenlerin yorumları haberimizde..

Abone ol
Abone ol 25 Şubat 2020 21:50


Milli Eğitim Bakanlığında ders karşılığı ücret alan öğretmenlerin sayısı 80 bin olarak açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün yapılan bir açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmenler için mülakat sonuçları açıklandı. Yakın zamanda kazanan adaylar için tercih süreci başlayacak. Diğer yandan eğitim ve öğretim alanında önemli görevler üstlenen ve düşük ücretle öğretmenlik mesleğini icra etmeye çalışan ücretli öğretmenlerin çözülmesi bekleyen sorunlarını aktarıyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni bir açıklama yaptı. Açıklamasında ek ders karşılığı görev yapan öğretmen sayısını 80 bin olarak açıkladı. Sözleşmeli öğretmen sayısı ise tüm öğretmenlerin yüzde 7.7'sini oluşturuyor. 18 Şubat 2020 tarihinde İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun TBMM Başkanlığına sunduğu tasarıda ücretli öğretmenlerin sorunlarını TBMM gündemine alınması gerektiğini ifade etti. Mecliste kurulacak araştırma komisyonu ile tüm konuların ele alınması gerektiği tasarıda gerekçeler ile anlatıldı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ÇÖZÜLMESİ BEKLEYEN SORUNLARI;

Ücretli öğretmenler iş güvencesinin bulunmadığını ve çalışma şartlarının gelecek kaygısına neden olduğu ifade edilmektedir. Ücretli öğretmenlerin sağlık, eş durumu ve mazeret tayinlerinin sağlıklı bir sisteme dönüştürülmesi gerekmektedir. Maaşlarının düşük olması ve sosyal imkanlarının yetersiz olması. Ücretli öğretmenlerin prim gün sayısının aylık 16 gün olması bazı sorunlara neden olmaktadır. Maaş haklarında asgari ücretin de altında kazançları olmaktadır.

Yorumlar