Anasayfa /  Foto Galeri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 1800'lü yıllardan günümüze dek her yıl Mart ayında kutlanmaktadır. "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü", Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilmesinin ardından resmi olarak kutlanmaya başlamıştır. Peki Dünya Kadınlar Günü anlamı, önemi ve hikayesi nedir? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte kadınlar günü tarihçesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi - Sayfa 1

Mart ayı itibariyle Dünya Kadınlar Günü tarihi milyonların gündeminde yer alıyor. Geçmişten günümüze her yıl aynı tarihlerde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmiştir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların ne kadar değerli oldukları bir kez daha ortaya koyacak kutlamalar başlıyor. Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedir, neden çıktı gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki Dünya Kadınlar Günü anlamı, önemi ve hikayesi ne? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi - Sayfa 2

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NE ZAMAN, NASIL ORTAYA ÇIKTI?
1857 yılında başlayan büyük bir grevin ardından 120 kadın işçinin can vermesi üzerine ortaya çıkan Dünya Emekçi Kadınlar Günü ülkemizde ilk kez 1921 yılında kutlanan Dünya Kadınlar Günü tarihçesi merak ediliyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların ne kadar değerli oldukları bir kez daha ortaya koyacak kutlamalar başlarken detaylar şöyle;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi - Sayfa 3

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜN ORTAYA ÇIKIŞI
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı.

1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' olarak ilan edildi. Kadınlar Günü'nün geçmişi ise eskilere dayanmaktadır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ve önemi - Sayfa 4

1975 yılında Uluslararası Kadınlar Yılı olarak kutlandı. Yapılan etkinlikler kapsamında Birleşmiş Milletler, 8 Mart'ı "Dünya Kadın Günü" olarak kutlamaya başladı. İki yıl sonra 1977 de, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 8 Mart, "kadın hakları, uluslararası barış günü" olarak kabul edildi.