Anasayfa /  Foto Galeri

Yok böyle bir dram... 70 ülke gezdi, 10 dil biliyor 5 farklı ülkede 11 çocuğu var ama ...

58 yaşındaki Aykan Gözeri'nin hayat hikayesi dinleyenleri şaşırtıyor. 10 dil bilmesi ve 70'den fazla ülke gezmesine rağmen sokaklarda yaşayan Gözeri'nin farklı ülkelerde 11 çocuğu bulunuyor.

Yok böyle bir dram... 70 ülke gezdi, 10 dil biliyor 5 farklı ülkede 11 çocuğu var ama ... - Sayfa 1

Kolombiya’da “Nerede ölmek istiyorsun?” diye sorulunca “Memleketimde” diyerek 2020 yılının başında Türkiye’ye gelen ve İstanbul’da banklarda yatan 58 yaşındaki Aykan Gözeri, kışı Bursa Büyükşehir Belediyesi Erkek Barınma Evi’nde geçirecek.

Yok böyle bir dram... 70 ülke gezdi, 10 dil biliyor 5 farklı ülkede 11 çocuğu var ama ... - Sayfa 2

10 dil bilen ve İsviçre’de tekstil eğitimi alan Gözeri, bir dönem İstanbul’da 150 kişinin çalıştığı çağrı merkezinin de ortaklığını yapmış. 6 aydan fazla İstanbul’da parkların banklarında yatarak geçiren ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Erkek Barınma Evi’ni duyarak Bursa’ya gelen Gözeri’nin tek dileği kış ayından sonra güzel bir iş bulup Türkiye’de hayatını devam ettirmek. Türkiye ve Kolombiya başta olmak üzere farklı ülkelerde 11 çocuğu bulunan Gözeri’ye, Türkiye’de sahip çıkan yakını da yok.

Yok böyle bir dram... 70 ülke gezdi, 10 dil biliyor 5 farklı ülkede 11 çocuğu var ama ... - Sayfa 3

70-80 arası ülke gezdi

Ailesi yurt dışında yaşadığı için küçük yaşında Almanya’ya giden Gözeri, “Liseye kadar Almanya’da eğitim aldım. Babam tekstilci olduğu için bende tekstil okumak istedim. Tekstil üniversitesi Almanya’da şehir olarak uzaktı. Yaşadığımız yere İsviçre 28 kilometreydi. İsviçre’de tekstil eğitimi almak için oraya gidince ailem de oraya yerleşti. 7 yıl orada yaşadım. Ondan sonra İtalya’ya meslekle ilgili gittim. 2 tane üniversite okudum. Bir tanesini söz ettiğim gibi tekstille ilgili diğeri de dillerle ilgili. 10 dil konuşabiliyorum.

Yok böyle bir dram... 70 ülke gezdi, 10 dil biliyor 5 farklı ülkede 11 çocuğu var ama ... - Sayfa 4

Almancayı çok iyi düzeyde konuşuyorum. Çünkü Almanya’da farklı noktalarda kaldığım için aksanları biliyorum. İsviçre aksanı, sokak aksanı hepsine hakimim. İngilizce, İspanyolca çok iyi. İtalyanca konuşuyorum. Fransızca’nın yanı sıra Tayland ve Filipin dillerini de konuşabiliyorum. 70-80 arasında ülke gezdim. Gezdiğim ülkelerin çoğunda da uzun süreli kaldım. Halkı ne yapıyor? Yaşamları, kültürleri ilgimi çekiyordu. Babamda bana bu konuda imkanlar tanımıştı. Babamla, annemi kaybettim. Babam da 6-7 dil biliyordu. İtalyanlarla konuşurken, “ben baba” dediğimde dönüp bakıyordu İtalyanlar. Şaşırıyorlardı” dedi.