Anasayfa /  Foto Galeri

65 yaş üstüne yeni yasaklar mı geliyor ?

1 Haziran'da başlayan normalleşme süreciyle beraber, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında esnemeye gidildi ve bu yaş grubundakilerin sokağa çıkma izinleri belli saatler kapsamına alındı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının son bulmasının ardından, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının tamamen biteceği tarihe gözler çevrildi.

65 yaş üstüne yeni yasaklar mı geliyor ? - Sayfa 1

Korona virüsü normalleşme adımlarıyla beraber, 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran öncesi başlayan normalleşme sürecinde 65 yaş üstü vatandaşların ise haftanın her günü saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerini belirtti. Kısıtlamanın tamamen kaldırılacağı tarih ise henüz açıklanmamışken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağıyla ilgili "Büyüklerimizle ilgili bu kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini Bilim Kurulu öneri olarak söylüyor." dedi.

65 yaş üstüne yeni yasaklar mı geliyor ? - Sayfa 2

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI MI?
Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamada 65 yaş ve üzerindekilerin her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekleri ifade edildi.

Ancak 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasındaki saat kısıtlamasının tamamen ne zaman kaldırılacağı henüz belli değil. Konuyla ilgili açıklamalara haberlerimizde yer vereceğiz.

65 yaş üstüne yeni yasaklar mı geliyor ? - Sayfa 3

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, 65 yaş üstü sokağa çıkma saatlerinde esneme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili şunları söyledi;

Bununla ilgili herhangi bir gündem olmadı. Ama şunu söyleyebilirim. Büyüklerimizle ilgili bu kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini Bilim Kurulu öneri olarak söylüyor. Çünkü vefat edenlerin yoğun bakım ve entübe hasta sayımızın giderek arttığını görüyoruz. Bizim şu dönemde normalleşme ile bu virüsü kolay taşıdığını büyüklerimiz için daha risk taşıdığını görüyoruz. O nedenle kısıtlamanın devamından yanayız.

Bu kurallara bağlanan düğünleri uyması çok önemli. En çok bulaşıcılığın da bir araya gelmeyle olduğunu biliyoruz. Genelge ve Bilim Kurulu önerisindeki kurallara uyarak düğünlerin yapılması gerekiyor.

65 yaş üstüne yeni yasaklar mı geliyor ? - Sayfa 4

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZİN SAATLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran öncesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini söyledi.