Anasayfa /  Foto Galeri

65 yaş üstüne 40 ilde kısıtlama ! İşte o iller...

Üst üste atılan normalleşme adımlarının, tedbir ve kural tanımazlar tarafından "a"normalleşmeye çevrilmesinin ardından Türkiye'de artan koronavirüs vakalarıyla birlikte birçok ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlara yasaklamalar geri geldi. Bazı illerde ise düğünlere saat sınırı getirildi.

65 yaş üstüne 40 ilde kısıtlama ! İşte o iller... - Sayfa 1

Vaka sayısı yükselmeye başlayınca valilikler üst üste 65 yaş üstü vatandaşlar ve düğünler için kısıtlamalar getirmeye başladı. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte düğün ve cenaze gibi topla organizasyonlar ile, AVM ve pazarlara girişlerine de sınırlama geldi. İşte yasak gelen iller...

65 yaş üstüne 40 ilde kısıtlama ! İşte o iller... - Sayfa 2

Ankara
Başkent Ankara'da artan koronavirüs vakalarıyla birlikte eski yasaklar yeniden gündeme geldi. Ankara Valiliği tarafından duyurulan karara göre başkentte, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, sosyal faaliyetler vb. gibi topluca bulunulan alanlara girmelerinin kısıtlanmasına, Sokak düğünlerinde düğün süresinin azami iki saat olarak belirlenmesi ile toplu yemek verilmesinin yasaklanmasına, diğer ayrıntı ve usullerin kaymakamlıklarca belirlenmesine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine karar verilmişti. Bu vatandaşlarımızın toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu zamanlarda(trafiğin pik yaptığı saatlerde) bu araçları kullanmamalarının tavsiye edilmesine, bu hususun ilgili kurumlarca basın yayın organları ve sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurulmasına karar verildi.

65 yaş üstüne 40 ilde kısıtlama ! İşte o iller... - Sayfa 3

Aksaray
Aksaray’da salgına karşı valilik tarafından ek bir karar alınarak 65 yaş üstü vatandaşların birinci derece akrabaları hariç diğer düğün törenlerine katılması ve sahnede gelin damat dışında hiç kimsenin oyun oynaması yasaklandı.

65 yaş üstüne 40 ilde kısıtlama ! İşte o iller... - Sayfa 4

Balıkesir
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, koronavirüsle mücadelede yeni kısıtlama kararlarını açıkladı. Son 2-3 haftada vaka sayılarının arttığını belirten Vali Şıldak, kentte düzenlenecek düğünlerin 3 saatle sınırlandırılmasına, saat 23.00 itibariyle müziğe son verilmesine karar verildiğini açıkladı. Ayrıca 65 yaş üstü ve vatandaşların birinci ve ikinci dereceden yakınları hariç düğünlere katılmalarına kısıtlama getirildi. Vali Şıldak, 65 yaş ve üstü grubunun saat 16.00-20.00 arasında pazar yerlerine girişinin yasaklandığını söyledi.