Anasayfa /  Güncel

65 yaş üstüne 3 saat sokağa çıkma izni mi geliyor?

Bilim Kurulu toplantısında gündeme gelen konular arasında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların 3 saat sokağa çıkma izini için oldu. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklaması haberde.

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2020 19:39

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca baikanlığında 29 Nisan tarihli Bilim Kurulu Toplantısı saat 14:00’da başlamıştı. Toplantısının sona ermesinin ardından bir basın açıklaması yapıldı. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Koca Koronavirüs için alınan tedbirlere uyulmadığı takdirde ikinci bir dalganın gelebileceği konusunda uyarılar yapıldı.

YENİ BİR DALGA İÇİN UYARILAR;

Bilindiği gibi Pazar gecesi sona eren sokağa çıkma yasağının ardından Büyükşehirlerde yoğunluk artması uzmanları da tedirgin etti. İkinci pik konusunda uyarlar en yetkili isimden Sağlık Bakanından geldi.

 3 SAAT SOKAĞA ÇIKMA SERBEST OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 yaş üstü vatandaşlarına müjdeli bir açıklama yaptı. 1 Ay’ı geçtin süredir 65 yaş üstünde bulunanların araçlarına binmeden günlük birkaç saat yürüyüş yapabilecekleri şekilde bir esneme gündeme geldiği ifade edildi. Bunun kesinlik kazanmadığı konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı aktarıldı. Bilim Kurulu kararının kesinlik kazanması için İçişleri Bakanlığından yeni bir genelge açıklanabilir. 20 yaş altında bulunanlar için ise herhangi bir açıklama ve kısıtlamanın esnetileceği konusunda bir gelişme bulunmuyor. Gelişmeler oldukta aktarmaya devam edeceğiz

Yorumlar