Anasayfa /  Foto Galeri

65 yaş üstü yasağı hangi illerde uygulanıyor, yasaklar neler? İşte kısıtlama olan iller

Koronavirüs salgınında yüksek risk grubu içerisinde olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza belirli illerin valilikleri tarafından kısıtlamalar uygulanıyor. Hal böyle olunca, 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamaları vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Peki, 65 yaş sokağa çıkma yasağı hangi illerde var? 65 yaş üstü kısıtlama olan iller hangileri?

65 yaş üstü yasağı hangi illerde uygulanıyor, yasaklar neler? İşte kısıtlama olan iller - Sayfa 1

Corona virüsü salgınında risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik birçok şehirde yasaklamalar getirildi. Geçtiğimiz aylarda haftalarca süren 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı normalleşme adımları içerisinde kademeli olarak kaldırılmıştı. Ancak birçok ilde 65 yaş üstü vatandaşlara düğüne ve pazara gitmeme gibi yeniden yasaklar geldi.

65 yaş üstü yasağı hangi illerde uygulanıyor, yasaklar neler? İşte kısıtlama olan iller - Sayfa 2

Vaka sayılarındaki artış nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlar için önlemler yeniden arttırıldı. Aralarında Ankara, Bursa, Kayseri gibi şehirlerin de bulunduğu birçok ilde 65 yaş üstü vatandaşlar için bir takım kısıtlama ilan edildi.

65 yaş üstü yasağı hangi illerde uygulanıyor, yasaklar neler? İşte kısıtlama olan iller - Sayfa 3

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN YASAKLAR NELER?

ANKARA: Ankara İl Pandemi Kurulu, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, sosyal faaliyetler vb. gibi topluca bulunulan alanlara girmelerinin kısıtlanmasına karar verdi. Öte yandan taksi, dolmuş ve toplu ulaşım araçlarında şoför mahalli ile yolcular arasında fiberglas ile bölümleme yapılması kararlaştırıldı.

65 yaş üstü yasağı hangi illerde uygulanıyor, yasaklar neler? İşte kısıtlama olan iller - Sayfa 4

BURSA: Bursa Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirildiğini duyurdu.