Anasayfa /  Güncel

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yeni karar açıklandı!

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yeni karar açıklandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının devam edeceğini açıkladı. Erdoğan, 20 yaş altına uygulanan yasakta ise yaşın 18 yaş ve altına çekildiğini ifade etti.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2020 20:16

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili alınan yeni kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"65 YAŞ ÜSTÜNE YASAK DEVAM EDECEK"

"Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları kurumlarınca takip edilecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek.

İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir.

"20 YAŞ ALTINA YASAK 18 YAŞA İNDİRİLDİ"

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba- Cuma günleri 14.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI ALINAN DİĞER YENİ KARARLAR ŞU ŞEKİLDE:

- Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Hazrin'dan itibaren kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz.

- 1 Haziran itibariyle kamu personelleri iş başı yapacaklar

- Kronik hastalığı bulunan kamu hastalarının durumları değerlenecek

-1 Haziran itibariyle şehirler arası kısıtlama sona erecek. 

-1 Haziran itibariyle Restoran, kafe, pastane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışındadır.

-Plajlar milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Hazarin itibariyle faaliyet geçecek. Müze yerleri de bu tarihte açılıyor.

-Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek.

-Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı belirli kurallar dahlinde kaldırılmıştır.

-Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Hazaran'dan itibaren şartlar dahilinde açılacaktır.

Yorumlar