Anasayfa /  Foto Galeri

63'üncü Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı

Müzik dünyasının en saygın ödüllerinden biri için geri sayım başladı. Bu yıl 63'üncü kez düzenlenecek olan Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı.

63'üncü Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı - Sayfa 1

BEYONCE'DEN ADAYLIK REKORU

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olan Grammy Ödülleri için 2021 adayları belirlendi. Dokuz dalda ödüle aday gösterilen Beyonce, yılın kaydı, yılın şarkısı gibi kategorilerdeki adaylıklarının çoğunu Black Parade adlı ırkçılık karşıtı şarkısıyla aldı.

Beyonce'yi Dua Lipa, Taylor Swift ve rap şarkıcısı Roddy Ricch altı adaylıkla takip etti. Geçen yılın Grammy rekortmeni 18 yaşındaki Billie Eilish bu yıl dört dalda ödüle aday gösterildi.

63'üncü Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı - Sayfa 2

BTS İLK KEZ ADAY

Son dönemin en popüler K-pop grubu BTS, büyük ödüllere aday gösterilmeyerek hayal kırıklığı yaratırken Dynamite adlı single'ı ile en iyi pop grup performansı alanında Grammy'ye aday oldu. Bu, BTS'in ilk Grammy adaylığı.

Yılın müzik listesi rekortmeni The Weeknd ise hiçbir dalda aday gösterilmemesiyle şaşırttı. 2021 Grammy Ödülleri 31 Ocak'ta Trevor Noah'ın sunacağı törenle sahiplerini bulacak. 

63'üncü Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı - Sayfa 3

79 ADAYLIK VE 24 ÖDÜL

Beyonce’nin Black is King filmi için seslendirdiği şarkıyla en iyi film müziği kategorisinde aday gösterilirken, Brown Skin Girl klibi en iyi müzik videosu olmaya aday gösterildi. Şarkıcı ayrıca, Megan Thee Stallion’un Savage şarkısındaki düeti ile yılın en iyi rap performansı, en iyi kaydı ve en iyi rap şarkısı dahil olmak üzere üç farklı adaylık daha kazandı.

ABD'li pop yıldızı Beyonce'un şu anda 79 adaylığı ve 24 ödülü var. Beyonce eğer bu yıl dört Grammy kazanırsa, en çok ödül kazanan kadın şarkıcı unvanını alacak. Beyonce eğer Grammy'deki dokuz adaylığından sekizini kazanırsa, tüm zamanların en çok ödül alan sanatçı olarak tarihe geçecek.

İşte 2021 yılının ocak ayında dağıtılacak olan 63'üncü Grammy Ödülleri'nin belli başlı dallardaki adayları:

63'üncü Grammy Ödülleri'nin adayları açıklandı - Sayfa 4

YILIN KAYDI

LACK PARADE (Beyoncé)
COLORS (Black Pumas)
ROCKSTAR (DaBaby Featuring Roddy Ricch, SethinTheKitchen)
SAY SO (Doja Cat)
EVERYTHING I WANTED (Billie Eilish)
DON'T START NOW (Dua Lipa)
CIRCLES (Post Malone)
SAVAGE (Megan Thee Stallion Featuring Beyoncé)