Anasayfa /  Foto Galeri

60 yaş üstü ne zaman aşılanacak? Sağlık Bakanlığı duyurdu!

60 yaş üstü ne zaman aşılanacak? sorusu merak ediliyor. 1 Şubat 2021 tarihinde 70 yaş üstünün aşılanacağını 12 Şubat 2021 tarihiyle birlikte 65 yaş üstü vatandaşların aşılama işleminin yapılacağını duyuran Fahrettin Koca 60 yaş üstü kişilerin aşılamalarıyla ilgili açıklamada bulundu. İşte Sağlık Bakanlığı aşı takvimi 2021

60 yaş üstü ne zaman aşılanacak? Sağlık Bakanlığı duyurdu! - Sayfa 1

60 yaş üstü aşı ne zaman başlayacak? 60 yaş üstü aşılama takvimi belli oldu mu? Sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı aşı takvimini yayınladı ve yüzbinlerce vatandaş koronavirüs aşısı için randevunun nasıl oluşturulacağını sorgulamaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirli aralıklarla açıklamalarını sürdürüyor. İşte, 60 yaş üstü aşı ne zaman başlayacak? İşte 60 yaş üstü aşılama takvimi...

60 yaş üstü ne zaman aşılanacak? Sağlık Bakanlığı duyurdu! - Sayfa 2

60 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞILANACAK?

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, 60 yaş üzeri vatandaşlar için aşılama sürecinin başlayacağını bildirdi. Twitter'dan da açıklama yapan Koca, "Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim" ifadelerini kullandı.

60 yaş üstü ne zaman aşılanacak? Sağlık Bakanlığı duyurdu! - Sayfa 3

SAĞLIK BAKANLIĞI AŞILAMA TAKVİMİ: 60 - 65 YAŞ ÜSTÜ AŞILAMA TAKVİMİ

Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecindeki aşılama kapsamında, 11 Şubat 2021 itibarıyla sağlık çalışanları için 2. doz, 70 yaş üstü için ilk doz aşıların uygulanmasına başlandı. Bu yaş grubu da 28 gün sonra ikinci doz aşılarını olacak. Aşılama takvimi doğrultusunda, 12 Şubat'tan itibaren ise 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına başlanacak. 65 yaş üstü kişilerin aşılanmasında başlandığında 60 yaş üzeri eşleri de aşı olacaklar.

60 yaş üstü ne zaman aşılanacak? Sağlık Bakanlığı duyurdu! - Sayfa 4

İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor:

"Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri),gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.),taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar."