Anasayfa /  Güncel

6 şubat Kahramanmaraş depremlerinde son durum! Can kaybı kaç oldu?

6 şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta ard arda meydana gelen ve toplamla 10 il de yıkıma neden olan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin gerçekleşmesinin ardından 26. gününde AFAD 44 bin 374 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 05 Mart 2023 21:00

6 şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta ard arda meydana gelen ve toplamla 10 il de yıkıma neden olan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin gerçekleşmesinin ardından 26. gününde AFAD 44 bin 374 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

26. GÜNÜNDE DEPREM FELAKETİNDE ACI BİLANÇO

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 45 bin 89'a yükseldiğini duyurdu.

DEPREMDE KAÇ BİNA YIKILDI?

Deprem bölgelerinde, 830 bin 783 binadaki 3 milyon 273 bin 605 bağımsız birimde hasar tespit çalışması gerçekleştirildi.

Hasar tespit çalışması biten 105 bin 794 binadaki 384 bin 545 bağımsız birimin acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

24 bin 464 binadaki 133 bin 575 bağımsız birimin orta hasarlı olduğu teyit edildi. 205 bin 86 binadaki 1 milyon 91 bin 720 bağımsız birimin az hasarlı, 407 bin 786 binadaki 1 milyon 409 bin 654 bağımsız birimin ise hasarsız olduğu teyit edildi.

"ŞU ANA KADAR 564 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ"

Soylu, "Kaç müteahhit hakkında yakalama kararı vardı, kaçı yakalandı, kaçı aranıyor?" sorusuna, şu yanıtı verdi,

"İlk dakikadan itibaren devletin bütün birimleri bu konuda teyakkuza geçmiştir. Duyduğumuz, bildiğimiz, gördüğümüz ve tespit ettiğimiz her isme yurt dışı çıkış yasağı koyduk. Bir taraftan arama kurtarma yaptık, bir taraftan telefonla böyle bir şey söz konusuymuş dedik ve müdahaleyi hemen yaptık. Bütün arkadaşlarımız teyakkuz halinde oldu. Bu işin kim olursa olsun, ne olursa olsun sonuna kadar gidilecek. Hiçbir şey insan canından kıymetli değildir.

 

DEPREMLER BİRÇOK İLİ DERİNDEN ETKİLEDİ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,7 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, 11 ilin yanında Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. 

BÖLGEDE ARTÇILAR DEVAM EDİYOR!

AFAD bölgede artçı depremlerin devam ettiğini söyledi. AFAD duyurusunda; "6 Şubat Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 Kahramanmaraş depremleri ile 20 Şubat Defne 6.4 Hatay depremlerinden sonra bölgede 7200'ün üzerinde artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgedeki deprem aktivitesi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün/24 saat izlenmektedir." ifadelerini kullandı.

"DEPREMLER DEVAM EDECEK" UYARISI

Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu görüldü. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediğini dile getirdiler. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısıda yapıldı.

"EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASI"

Depremzedeler için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına 2 eviyle destek olduğu anımsatılan Soylu, isteyenlerin, evlerini depremzedelerin kullanımına ücretsiz sunabileceğini veya indirimli kiraya verebileceğini söyledi.

Soylu, depremler sonrası kira ve nakliyedeki fahiş fiyatlara yönelik sıkı denetimler olacağının altını çizerek, bu tip durumlarla karşılaşanların valilik, kaymakamlık ve afet koordinasyon birimleri aracılığıyla da şikayette bulunabileceklerini söyledi.

 

Yorumlar